Newsroom

Newsroom

BBC: Σεξουαλικό βοήθημα 16 εκατοστών από τη ρωμαϊκή εποχή βρέθηκε στη Βρετανία

Πολύ λείο στις δύο άκρες λόγω... χρήσης

getimage

Ένα ξύλινο αντικείμενο που βρέθηκε σε ένα ρωμαϊκό οχυρό στο Τείχος του Αδριανού στη Βρετανία και που αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν εργαλείο ραπτικής μπορεί τελικά να ήταν ένα σεξουαλικό παιχνίδι του 2ου αιώνα, όπως αναφέρει σήμερα το BBC.

Οι ειδικοί λένε ότι το αντικείμενο, που βρέθηκε σε μια τάφρο στην περιοχή Vindolanda, μπορεί να είναι το αρχαιότερο παράδειγμα ξύλινου φαλλού που βρέθηκε οπουδήποτε στην πρώην ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ήταν σύμβολο καλής τύχης ή εργαλείο για το άλεσμα διάφορων συστατικών. Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν ένα εργαλείο ραπτικής, αφού βρέθηκε μαζί με δεκάδες παπούτσια.

«Λείο και στις δύο άκρες»

Ωστόσο, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ και το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Δουβλίνου λένε ότι τώρα πιστεύουν ότι το αντικείμενο, το οποίο έχει μέγεθος περίπου 6,2 ίντσες (16 εκατοστά), μπορεί να είχε μια πολύ πιο… προσωπική χρήση.

Όταν το ανέλυσαν, βρήκαν ότι και τα δύο άκρα του αντικειμένου ήταν αισθητά πιο λεία, υποδεικνύοντας επαναλαμβανόμενη χρήση με την πάροδο του χρόνου.

Ο Δρ Ρομπ Κόλινς, ανώτερος λέκτορας αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ, είπε: «Γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι και οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν σεξουαλικά εργαλεία – αυτό το αντικείμενο από τη Βιντολάντα θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο παράδειγμα».

Οι αρχαιολόγοι είπαν ότι μια άλλη πιθανότητα ήταν ότι το αντικείμενο χρησιμοποιήθηκε ως γουδοχέρι για το άλεσμα συστατικών για καλλυντικά ή φάρμακα και το σχήμα του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι προσθέτει μαγικές ιδιότητες.

Η Barbara Birley, επιμελήτρια στο Vindolanda Trust, όπου εκτίθεται τώρα το αντικείμενο, είπε: «Ο ξύλινος φαλλός μπορεί να είναι επί του παρόντος μοναδικός ως προς την επιβίωσή του από τότε, αλλά είναι απίθανο να ήταν ο μοναδικός στο είδος του που χρησιμοποιήθηκε».

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…