Newsroom

Newsroom

Όλες οι εξελίξεις από τις φωτιές που κατακαίνε τη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια – Ζωντανή ενημέρωση

Το koutipandoras.gr βρίσκεται στην Βαρυμπόμπη | Συνεχής ενημέρωση και για το μέτωπο της Εύβοιας

AP21215565433583

Τεράστιες οι καταστροφές που αντικρίζουν οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης και των γύρω περιοχών μία ημέρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή χθες το απόγευμα. Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζονται και σήμερα, ύστερα από μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα που οδήγησε στην εκκένωση ακόμη περισσότερων περιοχών.

Η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη, που θα αποτιμηθούν όταν θα τελειώσει η φωτιά.      

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης. 

Το Κουτί της Πανδώρας και ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρηγόπουλος βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να καταγράψουν τις πρώτες εικόνες, αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων και των τοπικών αρχών.

Παράλληλα, εφιαλτικό βράδυ πέρασαν και οι κάτοικοι στην Εύβοια με την αγωνία να κορυφώνεται στη Λίμνη Εύβοιας, καθώς η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται σε τέσσερα κύρια μέτωπα αυτήν την ώρα και υπάρχει αδυναμία βοήθειας από τα εναέρια μέσα.

Στο χωριό Κούρκουλοι είναι το ένα μέτωπο, το δεύτερο στην περιοχή Μανδανικά, το τρίτο στην Καυκάλα και κινείται προς τις Ροβιές πλέον και το τέταρτο μέτωπο είναι από την άλλη πλευρά στη Βατερή και κινείται προς τη Λίμνη.

Η φωτιά που καίει από χθες και είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και έχει κάψει μέχρι στιγμής 20.000 στρέμματα σύμφωνα με εκτίμηση του δασαρχείου.

Δείτε όλες τις εξελίξεις από το σημείο στο live blogging του koutipandoras.gr:

 

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…