«Μπάχαλο» τα έκανε ο Άδωνις με το 16ωρο: 27 ώρες θα διαρκεί η μέρα…για τους εργαζόμενους (!)

«Για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών» - Αλλά θα ισχύει κανονικά και το 16ωρο εργασίας! Έτσι, σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς του υπουργού εργασίας 8+8+11 =24, αντί για 27.

5848077

Έκθετος για άλλη μια φορά είναι ο υπουργός Εργασίας Αδωνης Γεωργιάδης, καταφέρνοντας να ξεπεράσει ακόμη και τον εαυτό του σε ό,τι αφορά τις σκοταδιστικές του θέσεις για τα εργασιακά αλλά και με τη μάχη που δίνει να ξεπεράσει ακόμη και τους παγκόσμιους ωρολογιακούς κανόνες, επιδεικνύοντας μαθηματικές γνώσεις «άλλου επιπέδου».

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πρωινή αντιεργατική του δήλωση για εργασία δύο οκτάωρων την ίδια ημέρα, προχώρησε σε μια αρκετά αμφιλεγόμενη διευκρινιστική (;) ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός εργασίας αντί να αποσύρει την πρώτη του δήλωση, η οποία ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων, πρόσθεσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών», την ίδια στιγμή που θα ισχύει…κανονικά και το 16ωρο εργασίας.

Έτσι, σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς του υπουργού εργασίας 8+8+11 =24, αντί για 27.

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος»

%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82 %CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF

Το πρωί ο υπουργός Εργασίας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ανακοίνωσε ρυθμίσεις μεσαιωνικού τύπου για τα εργασιακά δικαιώματα και θέσπιση της 16ωρης ημερήσιας εργασίας. «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο» δήλωσε.

Πότε καλύπτει τις βασικές του ανάγκες ο εργαζόμενος (φαγητό, ύπνο, μετακινήσεις κ.λπ.) δεν φαίνεται να απασχολεί τον υπουργό που έχει για χαρτοφυλάκιο την… Εργασία. Για ελεύθερο χρόνο, δεν συζητάμε. Υπουργός Σκλαβιάς θα ταίριαζε καλύτερα στον τίτλο του.

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…