Newsroom

Newsroom

Αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γαλλία

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% προχώρησε η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας. Ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει από 9,22…

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% προχώρησε η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας. Ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει από 9,22 ευρώ σε 9,40 ευρώ την ώρα, μία αύξηση που αντιπροσωπεύει επιπλέον 21,50 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εργασίας Μισέλ Σαπέν. Ο νέος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έτσι υλοποίησε την προεκλογική του δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πάντως, ο Σαπέν παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση ανησυχούσε μήπως «αποσταθεροποιήσει την οικονομική διάρθρωση της χώρας» με μια μεγαλύτερη αύξηση, η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα στις μικρές εταιρείες. Η αύξηση αυτή δόθηκε τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 10 δισ. ευρώ για το 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Γαλλία έχει τον πέμπτο υψηλότερο μηνιαίο κατώτατο μισθό στην ΕΕ, μετά το Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.


Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…