Newsroom

Newsroom

Αυξάνεται η πληρότητα των πλοίων, παρά τα κρούσματα της Covid-19

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Τουρισμού διαβεβαίωνε πως το όριο πληρότητας των πλοίων δεν θα αυξανόταν

5124408

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η αύξηση του ορίου πληρότητας των πλοίων από το 60% στο 80%, μία αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, από το 65% στο 85% αυξάνεται το όριο πληρότητας στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Τις καμπίνες μπορούν να χρησιμοποιούν έως τέσσερα άτομα, αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία με τον συνοδό τους.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε πως, εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα, τα ταξίδια με τα πλοία είναι ασφαλή. Ωστόσο, υπενθυμίζεται και η δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος πριν λίγες ημέρες διαβεβαίωνε ότι δε θα αυξηθεί το όριο πληρότητας των πλοίων, τονίζοντας μάλιστα πως η επιτροπή των λοιμψξιολόγων είχε απορρίψει αυστηρά το ενδεχόμενο αυτό.

Σημειώνεται ότι όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας πάντως, στον Πειραιά, η κίνηση είναι αυξημένη, με τον κόσμο να επιβιβάζεται στα πλοία της γραμμής για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη