Newsroom

Newsroom

Αυτός ήταν ο Ρώσος καταδρομέας που σκοτώθηκε παίρνοντας μαζί του τζιχαντιστές (ΦΩΤΟ)

Ένας 25χρονος από το Όρενμπουργκ της Ρωσίας, με το όνομα Αλεξάντρ Προχορένκο, μέλος των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας, που ονομάστηκε «ρώσος Ράμπο» από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι τελικά ο καταδρομέας που σκοτώθηκε ζητώντας να βομβαρδιστεί το σημείο που βρισκόταν, όταν τον περικύκλωσαν οι τζιχαντιστές στις μάχες για την Παλμύρα.

56fd485a1dc524286c8b4b4e

Οι αρχές στην περιοχή Όρενμπουργκ της Ρωσίας επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του.

“Αυτός ο ήρωας ήταν ένας ντόπιος του χωριού Γκορόντκι στην περιοχή Όρενμπουργκ, ένας 25χρονος με το όνομα Αλεξάντρ Προχορένκο,” ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του κυβερνήτη της περιοχής.

Ο Αλεξάντρ από μικρός ονειρευόταν να γίνει στρατιωτικός καθώς ήταν γεννημένος σε μια οικογένεια στρατιωτικών. Τόσο ο Αλεξάντρ όσο και ο νεώτερος αδελφός του Ιβάν αποφάσισαν να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση.

Ο Αλεξάντρ αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Σμολένσκ με άριστα, και εμφανίζεται σε φωτογραφίες από την ζωή στην Ακαδημία, πάντα ευτυχισμένος και χαμογελαστός.

Μόλις αποφοίτησε από την Στρατιωτική Ακαδημία εντάχθηκε στο στρατό. Ήταν μάλλον κοκαλιάρης αναφέρει το Russia Today, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι είχε αξιοσημείωτη εσωτερική δύναμη.


«Κανείς δεν ήξερε πού ακριβώς υπηρετούσε ο Σάσα. Είπαν ότι ήταν κάπου στις ειδικές δυνάμεις”, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου της περιοχής καταγωγής του.

«Ήταν πάντα ο πρώτος σε όλες τις διοργανώσεις του σχολείου, κάνοντας τους γονείς του, υπερήφανους, και στήριζε τους πάντες.”

Ακόμα και η σύζυγός του Αλεξάντρ, η Αικατερίνα, αρχικά δεν είχε «ιδέα» ότι ο σύζυγός της επρόκειτο να πάει στη Συρία. Παντρεύτηκαν λίγο πριν από ένα χρόνο και περίμεναν το πρώτο τους παιδί.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Κάτια δεν ήξερε πού είχε σταλεί. Δεν ήθελε να την αναστατώσει. Ήταν σίγουρη ότι υπηρετούσε στον Καύκασο, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι στάλθηκε στη Συρία. Τώρα κοιμάται με μια φωτογραφία του αγαπημένου της Σάσα», δήλωσαν συγγενείς.


Όλο το χωριό θρηνεί. Στο σπίτι των γονιών του, υπάρχει μια εικόνα του Αλεξάντρ σε ένα μαύρο πλαίσιο δίπλα σε ένα εικονίδιο, όπως υπαγορεύει η ρωσική παράδοση. Λένε ότι η μητέρα του δεν έχει σταματήσει να κλαίει αφότου έγινε γνωστό το τέλος του γιού της, αναφέρουν συγχωριανοί του.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Όρενμπουργκ, Γιούρι Μπέργκ, επισκέφθηκε την οικογένεια Προχορένκο για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

«Είναι τόσο δύσκολο. Είναι αδύνατο να μεταφέρω τη θλίψη των γονιών του σε λέξεις. Μαζί θρηνούμε το θάνατο του συμπατριώτη μας, το όνομά του θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας», είπε ο Μπέργκ, προσθέτοντας ότι ένας από τους δρόμους στο Όρενμπουργκ θα λάβει το όνομά του, ενώ προτάθηκε και η μετονομασία του σχολείου σε Αλεξάντρ.

Ο Αλεξάντρ Προχορένκο είναι ο πέμπτος ρώσος στρατιώτης που σκοτώνεται στη Συρία.

Οι υπόλοιποι είναι ο πιλότος Όλεγκ Πέσκοφ, που πυροβολήθηκε ενώ ήταν στον αέρα μετά την εκτίναξη από το Su-24 που κατέρριψε η Τουρκία και ο πεζοναύτης Αλεξάντρ Ποζίνιτς που επίσης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του πιλότου που επέζησε από την κατάρριψη του Su-24.

Επίσης πρόσφατα έγιναν γνωστά τα ονόματα άλλων δύο νεκρών, του Ιβάν Τσερεμίσιν και του Φεντόρ Ζουράβλεφ.

Τα ονόματά των δύο τελευταίων έγιναν γνωστά στο πλαίσιο τελετής απονομής στρατιωτικών μεταλλίων από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

misel

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου…

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».