Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι το "βαθύ λαρύγγι" της Χ.Α που καίει τον Μιχαλολιάκο

Πρώην υποψήφιος βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος στον νομό Ημαθίας είναι το «βαθύ λαρύγγι» της Χρυσής Αυγής που προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες…

ilias stavrou

Πρώην υποψήφιος βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος στον νομό Ημαθίας είναι το «βαθύ λαρύγγι» της Χρυσής Αυγής που προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στις αρχές. Ο λόγος για τον Ηλία Σταύρου που προσήλθε αυτοβούλως προ ημερών στις ανακρίτριες και κατέθεσε για όλα όσα γνωρίζει για το ακροδεξιό κόμμα.

Ο Σταύρου είχε διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Πολύβιου Ζησιμόπουλου μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποχώρησε ουσιαστικά από το ακροδεξιό μόρφωμα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», στην κατάθεσή του δηλώνει «ναζί και φασίστας», αλλά όχι δολοφόνος και γι’ αυτό τον λόγο καταθέτει κατά της ΧΑ.

Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε όλα όσα γνωρίζει στις ανακρίτριες μαζί με στοιχεία, έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο, ενώ παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να γίνει άρση απορρήτου και να ελεγχθούν όλα τα μηνύματα που έχει λάβει από χρυσαυγίτες βουλευτές.

Στην κατάθεση του «καίει» τον Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς υποστηρίζει ότι  ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είχε απόλυτη γνώση των δράσεων των μελών του νεοναζιστικού μορφώματος. Ο Ηλίας Σταύρου, υποστήριξε ότι ήταν παρών στην επίθεση μελών της ΧΑ στην Ανάβυσσο σε συνδικαλιστή του ΚΚΕ επειδή άκουγε…Μίκη Θεοδωράκη, διευκρινίζοντας πως «η βία ήταν το μέσο για την πραγμάτωση των σκοπών της ΧΑ».

Το «βαθύ λαρύγγι» της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει  πως το ακροδεξιό κόμμα έχει ξεκάθαρο εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα, με σημείο αναφοράς μάλιστα την μεσοπολεμική Γερμανία.

Οταν κατέθεσε ο Σταύρου, η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να τον παρουσιάσει «τρελό», καθώς στην ιστοσελίδα του ακροδεξιού κόμματος αναφέρονται τα ακόλουθα «κολακευτικά» σχόλια: «Το τελευταίο έτος παρουσίαζε χαρακτηριστικά διαταραγμένης προσωπικότητας (…) Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων υγείας, αλλά και προσωπικών ψυχολογικών προβλημάτων δεν μπορούσε να ανταποκριθεί καθόλου στις επαγγελματικές και κοινωνικές του υποχρεώσεις».

Ωστόσο, ο Σταύρου μέχρι την αποχώρηση του από την Χρυσή Αυγή, είχε την εύνοια δύο πολύ ισχυρών «παικτών» του ακροδεξιού μορφώματος: Της Ουρανίας Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη. Ο Κασιδιάρης φέρεται να είναι αυτός ο οποίος τον «κατέβασε» στην Αθήνα το 2012 προκειμένου να τον αξιοποίησει.

Οσον αφορά στην Ουρανία Μιχαλολιάκου, ο Σταύρου κατέθεσε ότι τον Ιούνιο το 2013 ήθελε να φύγει από την ΧΑ, ωστόσο έπεσε θύμα απειλών από τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος. Οταν ζήτησε εγγράφως τη διαγραφή του από την Χρυσή Αυγή, ο Σταύρου υποστηρίζει ότι η Ουρανία Μιχαλολιάκου του έστειλε SMS στο οποίο τον πληροφορούσε ότι δεν έγινε δεκτή η διαγραφή του. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, ο Σταύρου κατέθεσε το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Σταύρου ανήκε στον κλειστό πυρήνα της Χρυσής Αυγής από το 2005.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…