Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο 19χρονος δράστης της Φλόριντα – "Ορκίζομαι στο Θεό, μια μέρα θα αιματοκυλίσω το σχολείο"

Ο 19χρονος Νίκολα Κρουζ είναι ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο λύκειο Stoneman Douglas High School στη Φλόριντα σκοτώνοντας 17 μαθητές και καθηγητές και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

5a8568e01dc5243b398b46b6

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του ενώ η ίδια του η αδερφή υποστήριξε πως έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα ενώ σύμφωνα με το CNN είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική.

Ο ίδιος είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης Ίσραελ επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.

Οι αρχές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα και τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο 19χρονος μακελάρης στα social media καθώς στο Instagram του άρεσε να ποζάρει με όπλα και όπλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας  “New York Post”, είχε υποβληθεί σε θεραπεία για να απεξαρτηθεί από τον εθισμό του στη βία και τα όπλα. Ερευνάται, τέλος, αν ο 19χρονος είχε κρύψει και βόμβες στην περιοχή του σχολείου.


Μάλιστα, ένας συμμαθητής του 19χρονου φαίνεται να δήλωσε στις αρχές πως ο δράστης είχε προειδοποιήσει για την πράξη του αφού κάποια στιγμή τον είχε ρωτήσει «Τι έχεις;» και εκείνος απάντησε: «Δεν ξέρω, ορκίζομαι στο Θεό ότι θα αιματοκυλίσω αυτό το σχολείο».

Ένας άλλος μαθητής είπε στο 10ABC News: «Ήταν τρελός. Του άρεσε να σκοτώνει μικρά ζώα. Το μυαλό του ήταν σαλεμένο. ήταν ρατσιστής και τρελός».


«Πολλά παιδιά στο παρελθόν αστειεύονταν ότι αυτός θα είναι που κάποια στιγμή θα αρχίσει τους πυροβολισμούς στο σχολείο. Ήταν σαν να το είχαμε προβλέψει» δήλωσε ο 17χρονος Μάθιου Γουόκερ.

Καθηγητής του Κρουζ δήλωσε στη Miami Herald ότι «πέρυσι μάθαμε ότι του είχε απαγορευθεί να μπαίνει σε σχολεία με τσάντα πλάτης. Υπήρχαν προβλήματα με απειλές που είχε εκτοξεύσει κατά άλλων μαθητών». 

Επίσης, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα η μητέρα του 19χρονου είχε πεθάνει την 1η Νοεμβρίου από γρίπη που εξελίχθηκε σε πνευμονία ενώ πριν από αρκετά χρόνια ο Κρουζ είχε χάσει και τον πατέρα του. Μετά το θάνατό της την φροντίδα των αδελφών Κρουζ ανέλαβε ένας οικογενειακός φίλος ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο σπίτι μιας άλλης φιλικής του οικογένειας.


Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι ξεκάθαροι. Ο Νίκολας Κρουζ είχε προετοιμάσει την επίθεσή του. Φορούσε αντισφυξιογόνα μάσκα, είχε καπνογόνα και ενεργοποίησε τον συναγερμό για πυρκαγιά ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως.

Το μακελειό, θεωρείται ένα από τα χειρότερα στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια, 

Διαβάστε επίσης: Μαθητής που είχε αποβληθεί επέστρεψε στο σχολείο του και σκότωσε 17 ανθρώπους

Ραγκούσης: «Μακάρι να κάνω εγώ λάθος» – Τα στοιχεία για τις Ευρωεκλογές και το «καμπανάκι»

Ραγκούσης

Ραγκούσης: «Μακάρι να κάνω εγώ λάθος» – Τα στοιχεία για τις Ευρωεκλογές και το «καμπανάκι»

Ο Γιάννης Ραγκούσης με μια μακροσκελή ανάρτηση προειδοποιεί για τις Ευρωεκλογές

Τέμπη – Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα ηχητικά των συνομιλιών πριν και μετά το «νεκρό» 11λεπτο (audio)

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Τέμπη – Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα ηχητικά των συνομιλιών πριν και μετά το «νεκρό» 11λεπτο (audio)

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει το documentonews.gr ακούγεται ο σταθμάρχης της Λάρισας να συνομιλεί με άγνωστο άντρα (όχι…

Με Ζουμπουλία και Ελένη Λουκά… η ελληνική απάντηση στην μάγισσα της Ιρλανδίας – Χαμός στη Eurovision (video)

eurovision μάγισσα

Με Ζουμπουλία και Ελένη Λουκά… η ελληνική απάντηση στην μάγισσα της Ιρλανδίας – Χαμός στη Eurovision (video)

Επικές αντιδράσεις προκάλεσε το τραγούδι της Ιρλανδίας στη Eurovision με τις πεντάλφες και τη «μαγική»…