Αυτοαναιρείται η Τσατάνη με όσα δηλώνει στην Επιτροπή Θεσμών (ΔΙΑΛΟΓΟΙ)

Αμήχανη και νευρική παρουσιάστηκε η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πέφτοντας σε αντιφάσεις αναφορικά με τις καταγγελίες της κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να φέρνει σε δύσκολη θέση τόσο την Τσατάνη όσο και τους άτυπους συνηγόρους της, Βενιζέλο και Βορίδη.

57626eb61dc52427768b4717

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ήταν καταπέλτης κατά της εισαγγελέως Εφετών όταν διαπίστωσε ότι η κα Τσατάνη απέφευγε επιμόνως να μιλήσει για παρέμβαση του Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης. Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σας είπε ποτέ ο Παπαγγελόπουλος ότι θέλω να τον χώσετε μέσα τον Βγενόπουλο;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Μου είπε ότι την αφαίρεσα ένα στάδιο πριν από τη δίωξη τη δικογραφία…

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Άλλο σας ρωτάω εγώ. Σας είπε ποτέ “άστη κυρία μου τη δικογραφία γιατί εσύ θα τον απαλλάξεις κι εγώ θέλω να τον δω μέσα. Σας είπε ότι θέλει τον Βγενόπουλο στη φυλακή;”

ΤΣΑΤΑΝΗ: Προτίθετο η εν λόγω (σ.σ Ράικου) να ασκήσει δίωξη…ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Τι θέλετε να πείτε; Ότι είχε συνεννοηθεί ο Παπαγγελόπουλος με Ράικου για να πάει η δικογραφία εκεί;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Αυτός το ισχυρίζεται

ΤΑΣΙΑ: Εσείς το λέτε στην αναφορά σας

ΤΣΑΤΑΝΗ: Δεν το γνωρίζω. Ουδείς γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ποινική δικογραφία πλην του εισαγγελικού λειτουργού που τη χειρίζεται

Όταν η Γεωργία Τσατάνη κλήθηκε να απαντήσει σε σαφή ερώτηση της κ. Χριστοδουλοπούλου αναφορικά με το γιατί δεν απευθύνθηκε κατ’ ευθείαν στον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά στον αναπληρωτή του, εκείνη επανέλαβε ότι είχε ενημερωθεί για τη δυσαρέσκεια του δεύτερου αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Μετά τα όσα προαναφέρθηκαν, η κ. Χροστοδουλοπούλου επανήλθε δριμύτερη: 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αν η κα Ράικου ήταν σε αυτή τη διάθεση να ασκήσει δίωξη γιατί σας τα έδωσε όλα πίσω;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Δεν γνωρίζω

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ : Ναι αλλά αφήνετε υπαινιγμούς. Σας ερωτώ με βάση τη λογική. Ο Παπαγγελόπουλος είχε άποψη ότι η Ράικου θα ασκήσει δίωξη;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Έτσι θεωρούσα. Ο Παπαγγελόπουλος μου είπε ότι θα ακολουθήσει εις βάρος μου άγριος πόλεμος. Μου συνέστησε να επιστρέψω άμεσα τη δικογραφία.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό είναι απειλή, δεν είναι παρέμβαση. Άλλο αδίκημα

ΤΣΑΤΑΝΗ: Μου είπε ότι έχω εις χείρας μου ένα απόστημα που θα σκάσει και θα με καταστρέψει. Να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ:  Σας είπε ότι θέλει τον Βγενόπουλο στη φυλακή;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είστε συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου; Κακή είστε

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πήγατε στον κ. Παπαγγελόπουλο ενώ ξέρατε ότι ήταν αντίθετος. Ότι υπήρχαν δημοσιεύματα. Γιατί δεν πήγατε στον Παρασκευόπουλο νε υπερασπιστείτε το κύρος της Δικαιοσύνης; Γιατί επιλέξατε να συναντήσετε τον αναπληρωτή Υπουργό;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Ευθαρσώς αποφάσισα επίσκεψη στον αναπληρωτή επειδή αυτός με έχει στοχοποιήσει. Πήγε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και της είπε να μου ασκήσει δίωξη

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ : Είναι ποινικό αδίκημα το ότι αμφισβητείτε τη σοβαρότητα του κ.Παπαγγελόπουλου; Γιατί την εντιμότητά του δεν την αμφισβητείτε

ΤΣΑΤΑΝΗ: Άλλο εντιμότης άλλο σοβαρότης.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είχε κάποιο κακό σκοπό με αυτά που έλεγε. Όταν λέτε ότι κάποιος άνθρωπος διακρίνεται από εντιμότητα εννοείται ότι η συμπεριφορά του δεν έχει δόλο, που σημαίνει ότι σε αυτή τη συνάντηση ή στη συμπεριφορά του απέναντί σας ο Παπαγγελόπουλος δεν είχε κακό σκοπό. Η έλλειψη σοβαρότητας σε ποιο ποινικό αδίκημα υπάγεται;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Αναφέρομαι σε θεσμικό όργανο. Από αυτό το θεσμικό όργανο στο οποίο αναφέρομαι, η φράση “αμφισβητώ τη σοβαρότητα” έχει την ερμηνεία ότι όφειλε να αντιμετωπίσει ένα άλλο θεσμικό όργανο και να ενεργήσει στα όρια της ευπρέπειας.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τι λέτε; Η έλλειψη ευπρέπειας είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Σε συνομιλία μας είπε για Χριστούγεννα, απόστημα και άγριο πόλεμο

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτή η συμπεριφορά είναι κατάχρηση εξουσίας; Ξέρετε το άρθρο του Ποινικού Κώδικα; Το 239 το ξέρετε;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Κατά την άποψή μου το γνωρίζω

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Περιγράψτε μου τότε τα πραγματικά περιστατικά. Αν ο Παπαγγελόπουλος δεν σας είπε ποτέ να καταδικάσετε έναν αθώο απορώ γιατί βρισκόμαστε εδώ και συνεχίζουμε την Επιτροπή;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Αναφέρομαι σε δύο περιστατικά

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Χωράνε αυτά στην διάκριση των εξουσιών; Εδώ όλη αυτή η υπόθεση έχει έρθει στη Θεσμών γιατί αυτό επελέγη, για να εξετάσουμε αν έχει γίνει επέμβαση στη Δικαιοσύνη και αν υπάρχει παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών. Αυτό μας απασχολεί εμάς ως Θεσμών.

Εμένα με ενδιαφέρει μόνο αυτό. Πήγατε με πρωτοβουλία σας να πείσετε έναν παραπλανημένο Υπουργό που είχε λάθος άποψη για την αρμοδιότητα. Αν υπάρχει παραβίαση της αρχής διάκρισης των εξουσιών την έχετε κάνει κι εσείς

Το δεύτερο είναι αν η συμπεριφορά του κ. Παπαγγελόπουλου τυποποιείται σε κάποιο ποινικό αδίκημα. Αυτές είναι οι ερωτήσεις. Πήρα τις απαντήσεις.

ΤΣΑΤΑΝΗ: Ήρθα για περαιτέρω διευκρινίσεις επί της αναφοράς μου και των πραγματικών γεγονότων. Η κρίση είναι της Επιτροπής

Σε δύσκολη θέση η Τσατάνη και οι συνήγοροί της

Τα όσα ανέφερε η κ. Τσατάνη στην Επιτροπή έφεραν σε δύσκολη θέση εκτός από την ίδια και τους άτυπους συνηγόρους της, Βενιζέλο και Βορίδη. Οι δύο τελευταίοι φρόντιζαν με συνεχείς παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης να καταστήσουν σαφές πως ακολουθούν πιστά την υπερασπιστική γραμμή υπέρ της εισαγγελέως. 

Η Τσατάνη ήρθε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση όταν η πρόεδρος της Επιτροπής της θύμισε ότι κατά την πρώτη ακρόασή της δεν κατηγόρησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για ανεντιμότητα, αλλά για έλλειψη σοβαρότητας. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου διερωτήθηκε αν αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα, με την Τσατάνη να αντιτείνει αορίστως ότι όφειλε (σ.σ. ο Παπαγγελόπουλος) να ενεργήσει μέσα στα όρια της ευπρέπειας, τα οποία πάντως δεν αποσαφήνισε.

«Η έλλειψη σοβαρότητας είναι κατάχρηση εξουσίας;» συνέχισε η κ. Χριστοδουλοπούλου και ρώτησε αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την κάλεσε να καταδικάσει έναν κατηγορούμενο, εννοώντας τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Η ερώτηση αυτή ουδέποτε απαντήθηκε.

Αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης κατά της Τσατάνη ζητάει η Βουλή

Η Γεωργία Τσατάνη, η οποία υπενθυμίζεται ότι διώκεται πειθαρχικώς για τον χειρισμό της στην υπόθεση Βγενόπουλου και για τη σκανδαλώδη αρχειοθέτησή της, επικαλέστηκε κατά την ακρόασή της άγνοια αναφορικά με την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκήσει εναντίον της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλλου. Σύμφωνα με την Τσατάνη αυτή της η άγνοια ήταν και η αιτία που δεν αναφέρθηκε στην εις βάρος της δίωξη κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ανέφερε συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο της δίωξης ότι «δεν μπορώ να πω, υπάρχει το θέμα της μυστικότητας που ευλαβικά θέλω να τηρήσω και γι’ αυτό δεν καταθέτω το έγγραφο. Συνδέεται όμως με την υπόθεση αυτή, αλλά και με διαδικαστικά θέματα, όπως ο μη σύννομος χειρισμός της δικογραφίας από εμένα».

Ο ισχυρισμός της εισαγγελέως, την οποία ως συνήθως στήριξε ως άλλος συνήγορος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται να ενστερνίζεται δίχως δεύτερη σκέψη την άρνηση της Γεωργίας Τσατάνη να παραδοθούν συγκεκριμένα αντίγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση στη Βουλή, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος ζήτησε επιτακτικά να διαβιβαστεί στην Επιτροπή αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης κατά της Εισαγγελέως. Την πρόταση Κόκκαλη υποστήριξε και ο Θανάσης Παφίλης από πλευράς ΚΚΕ αλλά και όλοι οι παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ως αποτέλεσμα ζητείται πλέον επισήμως από την Επιτροπή η διαβίβαση της πειθαρχικής δίωξης.

Με την πρόταση πάντως διαφώνησε η αντιπολίτευση. «Είμαι παντελώς αντίθετος να λάβουμε αντίγραφο της πειθαρχικής αγωγής που έγινε κατά της Γεωργίας Τσατάνη. Αν όμως η πλειοψηφία το κάνει έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί στο αίτημα που θα υποβάλλω αμέσως μετά να ζητηθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον κ. Αγγελή», είπε ο συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η πειθαρχική δίωξη είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα, μόνο αν η ίδια θεωρεί ότι πρέπει, να το φέρει», σημείωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. «Είναι στα όρια του σουρεαλισμού, όλοι συμφωνούν ότι η πειθαρχική διαδικασία είναι μυστική και όλοι λένε να ζητηθεί κάτι παράνομο», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης. «Πρόωρο» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς το αίτημα να ζητηθεί η πειθαρχική αγωγή.

Η απόφαση για να ζητηθεί το αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης ελήφθη με 10 υπέρ, 7 κατά και 2 «παρών» με την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου να δηλώνει αποχή. 

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

misel

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου…