Newsroom

Newsroom

Αυτή είναι η εικόνα που κέρδισε το βραβείο World Press Photo (ΦΩΤΟ)

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Τούρκος φωτογράφος Μπουρχάν Οζμπιλιτσί λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία του Αντρέι Καρόφ στην Άγκυρα κέρδισε το πρώτο βραβείο στον σημαντικότερο διαγωνισμό φωτορεπορτάζ. Ο Τούρκος φωτογράφος απαθανάτισε τον δράστη με το δάκτυλο στον αέρα και το όπλο στο χέρι του αμέσως μετά τη δολοφονία.

58a1a4651dc5242d618b46b3

Οι κριτές χαιρέτισαν το θάρρος του Οζμπιλιτσί, του Associated Press, ο οποίος τράβηξε τη φωτογραφία αυτή στις 19 Δεκεμβρίου την ώρα που ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ένας αστυνομικός 22 ετών, πυροβολούσε με εννέα σφαίρες τον ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρόφ.

«Κατέγραψα μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της Τουρκίας», δήλωσε ο Οζμπιλιτσί και υπογράμμισε ότι «έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου». Πρόσθεσε ότι «ως δημοσιογράφος, δεν μπορούσα να φύγω για να σώσω το τομάρι μου».

«Ήταν μια πολύ πολύ δύσκολη απόφαση, όμως τελικά είχαμε την αίσθηση ότι η εικόνα της χρονιάς ήταν μια εκρηκτική εικόνα που μαρτυρά πραγματικά το μίσος της εποχής μας», σχολίασε η Μέρι Φ. Κάλβερτ μέλος της κριτικής επιτροπής

Περισσότεροι από 5.000 φωτογράφοι από 125 χώρες υπέβαλαν στον διαγωνισμό περίπου 80.000 φωτογραφίες. Μεταξύ αυτών 45 βραβεύθηκαν σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες.


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…