Newsroom

Newsroom

Αυτές είναι οι 10 χώρες που μπορείτε να μείνετε αν έρθει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είναι και πολύ μακριά. Η ένταση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ συνεχώς αυξάνεται, οι κυρώσεις που επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία πληθαίνουν ενώ οι τόνοι έχουν ανέβει και μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

5a269db01dc5245a368b45c7

Μέσα λοιπόν σε έναν τέτοιο κόσμο, η αναζήτηση μιας χώρας που προσφέρει ασφάλεια θεωρείται αναγκαία.

Υπό αυτό το πρίσμα, δημιουργήθηκε μια λίστα με δέκα χώρες που θα μπορούσαμε πιθανότατα να εγκατασταθούμε σε περίπτωση που ξεσπάσει ο Γ΄παγκόσμιος η οποία βασίζεται στο Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης 2017.

Εδώ είναι οι δέκα πρώτες χώρες:

10. Ιρλανδία

Η Ιρλανδία διατηρεί την στρατιωτική της ουδετερότητα από τη δεκαετία του 1930. Εάν ξεσπάσει λοιπόν, ο Γ΄Παγκόσμιος, θα διατηρήσει πιθανώς αυτή την ουδετερότητα.

9. Ελβετία

Η Ελβετία διατηρεί την στρατιωτική της ουδετερότητα από τότε που ιδρύθηκε η Συνθήκη του Παρισιού, το 1815. Από τότε δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα πόλεμο.


8. Σλοβενία

Όσον αφορά το ζήτημα της αυτονομίας, οι αναπτυσσόμενες πηγές θερμικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της Σλοβενίας σημαίνουν ότι εάν υπάρξει διεθνής σύγκρουση, δεν χρειάζεται να βασίζεται σε άλλη χώρα όσον αφορά το ζήτημα της ενέργειας. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να παραμείνει εκτός του Α΄και του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσει να έχει αυτή την απομονωτική συμπεριφορά και θα αποφύγει τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

7. Νησιά Φίτζι

Νησάκια στον νοτιο-ειρηνικό ωκεανό, τα Φίτζι είναι γεωγραφικά σε ένα απομονωμένο και επομένως αρκετά ασφαλές μέρος. Παραδοσιακά διατηρούν την αυτονομία τους σε παγκόσμιες συγκρούσεις.


6. Δανία

Η Δανία έχει ένα ατού, την Γροιλανδία. Η περιοχή αυτή είναι αρκετά απομακρυσμένη και πολιτικά ουδέτερη.

5. Αυστρία

Η Αυστρία βρέθηκε στην 4η θέση από τις 163 χώρες στο Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης 2017.

4. Πορτογαλία

Η Πορτογαλία βρέθηκε στην τρίτη θέση του Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης 2017. Σύμφωνα με το Politico, αποτελεί μια «όαση σταθερότητας».

Ο ακροδεξιός λαϊκισμός, ο οποίος σαρώνει όλη την Ευρώπη, απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό από τη χώρα. Επίσης, παραμένει εκτός των περισσότερων συγκρούσεων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.


3. Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία ανήκει στις χώρες που μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Παράγει πάνω από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρική ενέργεια και έχει εύφορη γη, καθιστώντας δυνατή την καλλιέργεια σε περίπτωση που αποκοπεί από τον υπόλοιπο ο κόσμος.

2. Καναδάς

Ο Καναδάς είναι η 8η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2017. Σημείωσε 1,1 στα πέντε για εγχώριες και διεθνείς συγκρούσεις, καθιστώντας την μία από τις λιγότερο εμπλεκόμενες χώρες σε πολέμους.

1. Ισλανδία

Η Ισλανδία βρέθηκε στην πρώτη θέση στο Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης, καθιστώντας την την πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο. Επιπλέον, η χώρα είναι γεωγραφικά απομακρυσμένη από χώρες που εμπλέκονται σε παγκόσμιες συγκρούσεις (όπως η Αμερική, η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία και το Ιράν), καθιστώντας την, το καλύτερο καταφύγιο.


Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως