Newsroom

Newsroom

Αυτά πρέπει να γνωρίζετε για τις σχολικές τσάντες – Πώς να διαλέξετε, τί να προσέξετε

Το καλοκαίρι τελείωσε και η καινούργια σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα. Γονείς και παιδιά «τρέχουν αγχωμένοι» προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα αξεσουάρ ώστε τα παιδιά τους να είναι «ετοιμοπόλεμα».

57d142ce1dc524174e8b48a7

Το πιο «καυτό» σχολικό αξεσουάρ είναι φυσικά η σχολική τσάντα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της. Ο πιο διαδεδομένος και πρακτικός τρόπος για τους μαθητές να μεταφέρουν τα βιβλία τους είναι τα σακίδια πλάτης αφού είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να κατανέμουν το βάρος από το φορτίο τους σε κάποιους από τους δυνατότερους μύες του σώματος.

Πώς όμως να επιλέξετε το κατάλληλο σακίδιο;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να ελέγξετε σε ένα σακίδιο πλάτης είναι το μέγεθός του. Θα πρέπει να είναι άκρως κατάλληλο με τη σωματοδομή του παιδιού. Η τσάντα δεν θα πρέπει να κρέμεται χαμηλότερα από τους γοφούς του παιδιού.

Η τσάντα που θα αγοράσετε θα πρέπει απαραίτητα να έχει δυο ιμάντες ώμου με ικανοποιητικό φάρδος και πάχος στους ιμάντες του ώμου, ενισχυμένη και μαλακή πλάτη, και μικρό βάρος.

Καλό θα ήταν να υπάρχουν και ροδάκια για κύλιση, εάν το παιδί απαιτείται να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις.


Τραυματισμοί: Τί πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Είναι γνωστό πως οι τσάντες που είναι αρκετά βαριές ή φθαρμένες είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα στους μαθητές, όπως άλλωστε και η μη σωστή χρήση τους. Μύες και αρθρώσεις κινδυνεύουν από τραυματισμούς με τελικό αποτέλεσμα πόνο στη μέση, στον αυχένα και τους ώμους.

Από πλευράς τους, οι γονείς θα πρέπει να παρατηρούν το παιδί τους καθώς θα σηκώνει τη τσάντα του. Να δουν εάν τυχόν δυσκολεύεται να τη σηκώσει, εάν είναι βαριά και γενικά να μην παραβλέπουν οποιοδήποτε πόνο του εκφράσουν στην πλάτη.

Ρωτήστε επίσης για πιθανό μούδιασμα ή πόνο στα χέρια και τα πόδια που μπορεί να σημαίνει κακή εφαρμογή της τσάντας στην πλάτη ή πολύ μεγάλο φορτίο αυτής.

Οι μαθητές με τη σειρά τους θα πρέπει να προσαρμόσουν κατάλληλα τους ιμάντες για να κρατούν το φορτίο της τσάντας κοντά στην πλάτη, να τοποθετούν σωστά τα πράγματα στη τσάντα βάζοντας τα βαρύτερα αντικείμενα κάτω και προς το κέντρο της τσάντας και να τη φορούν με το σωστό τρόπο, λυγίζοντας τα πόδια τους πριν τη σηκώσουν.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα παιδιά και οι μαθητές δεν πρέπει να κουβαλούν φορτίο μεγαλύτερο από το 15-20% του βάρους του σώματός τους. 

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…