Newsroom

Newsroom

Aυτά που μπορεί να μην ξέρουμε για τον Curt Cobain

H ζωή του Kurt Cobain είναι γεμάτη φήμες, μυστήριο και φαντασία. Ο άνθρωπος – μύθος των Nirvana έφερε στην επιφάνεια…

curt cobain1

H ζωή του Kurt Cobain είναι γεμάτη φήμες, μυστήριο και φαντασία. Ο άνθρωπος – μύθος των Nirvana έφερε στην επιφάνεια την καταστροφική ποίηση μιας εποχής η οποία σφραγίστηκε με την αυτοκτονία του τον Απρίλιο του 1994. Με αφορμή την επέτειο της γέννησής του στις 20 Φεβρουαρίου του 1967, θα θυμηθούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του. 

1. Σε νεαρή ηλικία είχε την εντύπωση ότι είναι εξωγήινος: “Πάντα πίστευα ότι η μητέρα μου με είχε υιοθετήσει και ότι με βρήκε έξω από ένα διαστημόπλοιο που είχε έρθει από άλλο πλανήτη. Ήξερα ότι υπήρχαν και άλλα εξωγήινα παιδιά, μάλιστα είχα κάνει παρέα με αρκετά από αυτά. Ήταν πάντα ωραίο να προσποιούμαι ότι υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που βρισκόμουν στη γη”, είχε αναφέρει σε μια παλαιότερη συνέντευξή του. 

curt cobain

2. Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα, ένοιωθε εξαιρετικά άσχημα με το σώμα του. Ήταν πολύ αδύνατος και πάντοτε έδινε μάχη για να πάρει κιλά. Με αυτόν τον τρόπο καθιέρωσε και το ενδυματολογικό στυλ του που περιελάμβανε φαρδιά ρούχα, παντελόνια και φούτερ. Δεν υπήρξαν πολλές φορές που είχε κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, πιστεύοντας πως ήταν πραγματικά ελκυστικός. 

 

 

3. Όταν ήταν μαθητής, είχε πέσει θύμα bullying στο σχολείο, με την “κατηγορία” ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον ένοιαζε καθόλου και πολλές φορές έγραφε στα αυτοκίνητα με σπρέι τη φράση “Και ο Θεός είναι gay”. Στο προσωπικό του ημερολόγιο είχε γράψει πως δεν είναι gay, αλλά πως είχε ευχηθεί πολλές φορές να ήταν για να τσαντίσει τους ομοφοβικούς. 

4. Ο τίτλος του πιο διάσημου τραγουδιού των Nirvana δημιουργήθηκε από μια παρεξήγηση. Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το punk rock, μια φίλη του έγραψε τη φράση “Kurt Smells Like Teen Spirit” στον τοίχο. Χωρίς να γνωρίζει ότι το Teen Spirit ήταν στη πραγματικότητα όνομα αποσμητικού, έρμήνευσε την φράση ως μία ριζοσπαστική πρόταση και αποφάσισε να γράψει την πιο μεγάλη τους επιτυχία. 

Toν Μάιο του 1986 είχε συλληφθεί από την αστυνομία. 

curt cobain

5. Ο Kurt Cobain και η Courtney Love συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1990 σε ένα κέντρο διασκέδασης στο Πόρτλαντ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τελικά το 1992 στη Χαβάη μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους, όταν η Courtney έμεινε έγκυος. Στο γάμο του φορούσε πιτζάμες. 

curt cobain

6. Μία μεγάλη φοβία που είχε ήταν η οδήγηση και πίσω από το τιμόνι φαίνεται ότι δεν αισθανόταν καθόλου άνετα. Σε αρκετές περιοδείες μάλιστα του απαγόρευαν να οδηγεί το βανάκι τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, ισχυριζόμενοι ότι το στυλ του είναι αυτό μιας “ηλικιωμένης κυρίας”. 

curt cobain

7. Το αγαπημένο του βιβλίο ήταν το Άρωμα του Πατρίκ Ζίσκιντ. Είχε αποκαλύψει ότι το έχει διαβάσει τουλάχιστον δέκα φορές κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του και ότι κάθε φορά που το τέλειωνε σκεφτόταν ότι θα έπρεπε να κόψει τη… μύτη του για να μην μπει στις περιπέτειες του πρωταγωνιστή.

8. Πολλά έχουν ακοστεί για τη σχέση του με τις γάτες. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που τον δείχνουν να τις αγκαλιάζει και να έχει εξαιρετική σχέση μαζί τους, ωστόσο έχει κατηγορηθεί ότι σκότωσε μία γάτα το 1981 η οποία παγιδεύτηκε στην καμινάδα των γονιών του. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτό. 

curt cobain

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ