Newsroom

Newsroom

Αυστρία: Ποινή φυλάκισης σε 38χρονο που ανέβαζε ναζιστικές αναρτήσεις στο Facebook

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών (Νόμος Απαγόρευσης) επέβαλε το ομόσπονδο δικαστήριο του Σάλτσμπουργκ σε έναν 38χρονο Αυστριακό, για επανειλημμένες αναρτήσεις από φωτομοντάζ με ναζιστικό περιεχόμενο στο Facebook, το καλοκαίρι του 2013.

57ace6841dc52432578b4c61

Με τον λεγόμενο “Νόμο Απαγόρευσης”, διώκεται μεταπολεμικά στην Αυστρία η οποιαδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με τον ναζισμό.

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του νοσταλγού του Χίτλερ, είχαν εντοπιστεί είδη ρουχισμού με ναζιστικά σύμβολα, όπως ο αριθμός “88” που για τους ναζιστές αντιπροσωπεύει στο αλφάβητο τα αρχικά γράμματα του ναζιστικού χαιρετισμού «Χάιλ Χίτλερ», όπως επίσης το σύνθημα «Στουρμ 18» που είναι συνώνυμο του «Αδόλφος Χίτλερ» – αλλά και η επωνυμία γερμανικού ροκ συγκροτήματος με νεοναζιστική ιδεολογία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38χρονος είχε αναρτήσει στο Facebook 20 φωτογραφίες που συνοδεύονταν από εξαιρετικά κυνικά και απάνθρωπου περιεχομένου κείμενα, πολλά από τα οποία παρέπεμπαν στην εξόντωση ανθρώπων σε θαλάμους αερίων.

Όπως τόνισε στην αγόρευσή του στη διάρκεια της δίκης ο εισαγγελέας Μέρκους Νέερ, για το αδίκημα της ναζιστικής δραστηριοποίησης για το οποίο καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν χρειάζεται κανείς να είναι νεοναζιστής, αρκεί και μόνον με τις πράξεις του να παρουσιάζει θετικά τη ναζιστική περίοδο, τις ναζιστικές οργανώσεις, ή πρόσωπα του ναζισμού.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την ενοχή του, ζητώντας από τους δικαστές και τους ενόρκους «συγγνώμη» για τις πράξεις του, τις οποίες ο συνήγορός του προσπάθησε να αποδόσει στις «κακές συναναστροφές» του 38χρονου, έπειτα από μετακόμισή του την εποχή εκείνη, στην πόλη Σάλτσμπουργκ. 

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.