Newsroom

Newsroom

Αυστραλία: Σύλληψη 42χρονου που βοηθούσε το ISIS να αναπτύξει πυραύλους

Στη σύλληψη ενός 42χρονου προχώρησαν οι αρχές στην Αυστραλία, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, ύστερα από επιχείρηση σε οίκημα σε πολιτεία του Σίδνεϊ, με την κατηγορία ότι επιχειρούσε να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να αναπτύξει πυραυλική τεχνολογία.

58b5c2141dc5248c7d8b45e5

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στη χώρα των καγκουρό.

Τα τηλεοπτικά μέσα της Αυστραλίας έδειξαν εικόνες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία Γιούνγκ, που βρίσκεται περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίδνεϋ, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, σκύλος της αστυνομίας και αξιωματικοί που έκαναν χρήση ανιχνευτών μετάλλων.

Ο Ιάν Μακ Κάρτνεϊ, υποδιοικητής της αντιτρομοκρατικής που υπάγεται στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, δήλωσε ότι ο 42χρονος άνδρας θα παραπεμφθεί με την κατηγορία ότι παρείχε σε ισλαμιστική ομάδα συμβουλές για το πώς θα αναπτύξει πυραύλους, πώς θα ανιχνεύει κατευθυνόμενους πυραύλους και πώς να κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους.

«Επίσης θα υποστηρίξουμε ότι πραγματοποιούσε έρευνες, σχεδίαζε και κατασκεύαζε συστήματα ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους, να αναπτύξουν δικούς του τηλεκατεθυνόμενους πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς», δήλωσε ο Μακ Κάρτνεϊ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς σχεδίαζε επίσης συσκευή έγκαιρης προειδοποίησης πυραύλων με ακτίνες λέιζερ.

Ο 42χρονος άνδρας, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αυστραλία, φέρεται να είναι ηλεκτρολόγος το επάγγελμα θα παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…