Newsroom

Newsroom

Αύριο στη Βουλή ο νέος Νόμος Ακινήτων

Την έγκριση της τρόικας εντός της μέρας περιμένει ο Στουρνάρας για να καταθέσει αύριο Τετάρτη το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο…

Την έγκριση της τρόικας εντός της μέρας περιμένει ο Στουρνάρας για να καταθέσει αύριο Τετάρτη το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στη Βουλή.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέσχε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, η ψήφιση του νομοσχεδίου πρέπει να προχωρήσει πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού στις 7 Δεκεμβρίου.

Η κατεπείγουσα κατάθεση στη Βουλή φέρνει ως αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί το νομοσχέδιο στους βουλευτές της δικομματικής, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείονται μικροδιορθώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, χωρίς πάντως να ανατρέπεται η φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως στο τελικό σχέδιο νόμου του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων δεν θα αίρονται οι αδικίες που προκαλούνται εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αντικειμενικές αξίες βρίσκονται σε εξωπραγματικά επίπεδα σε σχέση με τις εμπορικές αξίες.

Ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος χθες, σε συνέντευξή του, στο φόρο ακινήτων, τόνισε ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα στον ΟΟΣΑ στην επιβάρυνση των ακινήτων και τώρα βρίσκεται στη μέση. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο φόρος ακινήτων είναι ο δικαιότερος φόρος και ιδιαίτερα σε μια χώρα που έχει πολύ μεγάλη φοροδιαφυγή και πολλά έσοδα από τη φοροδιαφυγή επενδύονται σε ακίνητα.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…