Αύριο η νέα συνάντηση Αναστασιάδη με Ακιντζί

Νέα συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα έχουν τη Δευτέρα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, κ.κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί. Από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις υπάρχουν κενά στο περιουσιακό και στις βασικές ελευθερίες με αποτέλεσμα, σύμφωνα με ελληνοκυπριακή πηγή, να μην μπορεί να προχωρήσει ομαλά η διαπραγματευτική διαδικασία.

Επίσης, δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για το εδαφικό και το κεφάλαιο ασφάλεια – εγγυήσεις. 

Για την καλύτερη προετοιμασία της συνάντησης της Δευτέρας ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άϊντα, είχε χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες. 

Ο κ. Άϊντα δήλωσε πως η διαδικασία βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση κατά την οποία «εργαζόμαστε κυρίως εξετάζοντας κάποιες από τις συναντιλήψεις που έχουν σημειωθεί, κατά τη διάρκεια των πολλών μηνών που έχουν παρέλθει, και προσπαθώντας να τις μετατρέψουμε και να τις καταγράψουμε σε μια ξεκάθαρη γλώσσα». 

«Μπορεί να υπάρχουν πολιτικές συμφωνίες μεταξύ των ηγετών επί των οποίων να μην έχουμε όλες τις λεπτομέρειες», είπε ο κ. Άϊντα και σημείωσε πως «ως γνωστόν ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες».

 Επίσης, ανέφερε ότι οι συνομιλίες «προχωρούν, όπως πρέπει και πως οι πολιτικές διεργασίες στην ελληνοκυπριακή πλευρά (σ.σ. οι βουλευτικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, τον Μάϊο) δεν τις επηρεάζουν κατά αρνητικό τρόπο». 

Εξάλλου, ο ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό του γ.γ του ΟΗΕ υποστήριξε πως «υπάρχει τώρα, μοναδική ευκαιρία για λύση, η οποία θα φέρει χρήματα και επενδύσεις στο νησί». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σοκαριστική κτηνωδία στην Αράχωβα: Σκύλος βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε με φριχτό τρόπο

Σοκαριστική κτηνωδία στην Αράχωβα: Σκύλος βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε με φριχτό τρόπο

Όταν ο δράστης σταμάτησε το αποτρόπαιο έργο του, ο σκυλος βρήκε τον δρόμο και έφτασε…

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από το φλεγόμενο ΙΧ όπου κάηκε ο 44χρονος τουρκικής καταγωγής

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από το φλεγόμενο ΙΧ όπου κάηκε ο 44χρονος τουρκικής καταγωγής

Έρευνα της Αστυνομίας για τον άνδρα που βρέθηκε χθες απανθρακωμένος σε όχημα στο Μενίδι