Ατιμούλικο, είσαι και μαρτυριάρικο

“Έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος”, για την ακρίβεια χάλασε η φιέστα. Αυτή ντε που με περίσσεια φροντίδα στήθηκε στον Έβρο μελετημένη και εφαρμοσμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

EK Mitsotakis 0

Πάνω από όλα η αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου. Όλα λεπτομερώς προβλεπόμενα και καταγεγραμμένα. Οι προσκεκλημένοι, ο τρόπος μετάβασης, η ακολουθούμενη διαδρομή, η περιοχή επιθεώρησης, οι δηλώσεις ομοψυχίας και ανόρθωσης του φρονήματος, οι εξαγγελίες για τα μέτρα αντιμετώπισης των «εισβολέων κατακτητών» και το dress code (τεράστιας σημασίας), γιατί χωρίς την ανάλογη αμφίεση είναι αποδεδειγμένο ότι αποδυναμώνεται το μήνυμα. 

Η Ε.Ε που συνέβαλε στη δημιουργία του προβλήματος, που αδιάφορα παρατηρούσε τη γιγάντωση του, που στήριζε (άνευ εφιδρώσεως και συνεχίζει) τον Ερντογάν κλείνοντας -κρυφά και φανερά- deal μαζί του, ήταν σύσσωμη (Σαρλ Μισέλ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Νταβίντ Σασόλι, Μαργαρίτης Σχοινάς) εκεί –στον τόπο του εγκλήματος- μαζί με τον Στρατάρχη Κυριάκο που ξεχώριζε με τη military στολή εκστρατείας.

Όμως την επομένη κιόλας ημέρα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον μαζί με τον Μαργαρίτη Σχοινά ενημέρωσαν το διεθνή Τύπο στις Βρυξέλλες για τα μέτρα στήριξης της Ε.Ε. στην Ελλάδα, που περιορίζονται σε:
– Άμεση αποστολή 100 συνοριοφυλάκων.
– Δρομολόγηση νέου προγράμματος επιστροφής ατόμων.
– Οικονομική βοήθεια 700 εκατομμυρίων που προορίζονται για τη βελτίωση  
 των συνθηκών στα 5 κέντρα που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μελών, το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης για την μετανάστευση και η δοκιμαζόμενη συνοχή της Ε.Ε. από το προσφυγικό τσουνάμι που πλήττει την Ελλάδα εξαντλούνται στην απολύτως βολική (για όλους πλην Ελλάδας) λογική που λέει:  Θα σας βοηθήσουμε να αποκρούσετε τα στίφη «των εισβολέων» (όσο είναι εφικτό), θα συνδράμουμε για την επιστροφή κάποιων εξ αυτών (εφ’ όσον μπορέσουμε), αλλά θα σας καταβάλλουμε αδρότατο ενοίκιο για την εκμίσθωση της αυλής σας που θα χρησιμοποιηθεί ως μόνιμο «αποθετήριο ψυχών» ή άλλως η πιστή εφαρμογή της παροιμίας “δυο πήχες από τον κώλο μας και ας είναι όπου να ‘ναι”.

Αυτό όμως που δεν χρήζει πολιτικής ανάλυσης ή και διερμήνευσης γεγονότων -γιατί αποτελεί ομολογία- είναι η δημόσια, στον διεθνή τύπο, αποκάλυψη  της αρμόδιας επιτρόπου: “Η μετεγκατάσταση είναι σημαντική. Όταν θα κάνει την αίτηση η Ελλάδα, θα το συζητήσουμε ”. 
Δηλαδή η Ελλάδα αφού δεν έχει κάνει αίτηση, καθυστερώντας τραγικά, έχει αποφασίσει να μην κάνει; 
Δηλαδή η χώρα μας που διατείνεται (και έχει δίκιο) ότι προασπίζει τα σύνορα της που είναι και Ευρωπαϊκά, πιστεύει ότι πρέπει να σηκώσει μόνη το βάρος; 
Δηλαδή η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το προσφυγικό κύμα έχει επιλέξει ως τελικό προορισμό τη χώρα μας ή ότι αποτελεί, ακόμα χειρότερα, επιθετικό στρατό κατοχής του Ερντογάν;

Η ξεκάθαρη δήλωση της κ. Επιτρόπου ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση και θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο «ατιμούλικο, είσαι και μαρτυριάρικο!!!»

Ωστόσο, την παραμονή της επίσκεψης στον Έβρο και τις, αμέσως μετά, δηλώσεις που αποκάλυπταν την απροκάλυπτη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός αναζητούσε τον Τσίπρα αναρωτώμενος “καλά που εξαφανίστηκε, πετάει χαρταετό;”, λες και ο Τσίπρας έχει την ευθύνη της κυβερνητικής διαχείρισης. 
Όταν ο Τσίπρας, στην συνέντευξη του στο Mega, περιέγραψε την αναγκαία εθνική γραμμή και δήλωσε ότι θα βάλλει πλάτη, ο Πέτσας το αρνήθηκε, υπηρετώντας το δόγμα του Arnold Glasow:

“Tο μόνο που ζητούν κάποιοι άνθρωποι είναι το μερίδιο που τους ανήκει. Και το δικό σου.”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη