Newsroom

Newsroom

Athens Pride 2019: Tο μεγάλο «πάρτι» κατά των διακρίσεων

Η Αθήνα γιόρτασε χθες στους δρόμους ακολουθώντας το φετινό σύνθημα του Athens Pride 2019.  

athens pride cover

Με παλμό, δυναμική, συνθήματα αλλά και ένα ξεχωριστό μήνυμα στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, περισσότεροι από 100.000 πολίτες συμμετείχαν στο χθεσινό Athens Pride 2019.

Οι συμμετέχοντες, υπό τους ήχους τυμπάνων και κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, έκαναν πορεία και έστειλαν για ακόμη μια χρονιά ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ,   φωνάζοντας συνθήματα αγάπης, ελευθερίας και σεβασμού, αλλά και για τον Ζακ Κωστόπουλο στον οποίο ήταν αφιερωμένο Athens Pride.

Περίπου στις 9 το βράδυ η πλατεία Συντάγματος ήταν ασφυκτικά γεμάτη καθώς ξεκινούσε το πάρτι του Pride με παρουσιαστή τον ηθοποιό Θανάση Αλευρά . Η Ελένη Φουρέιρα, η Τάμτα, o Θοδωρής Μαυρογιώργης και ο Φοίβος Δεληβοριάς 

«Ο δρόμος μας ανήκει εξίσου» ήταν κάποια από τα σύνθηματά τους. Πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς και οργανώσεις απηύθυναν χαιρετισμούς για την πραγματοποίηση του Athens Pride.

Tο 2019 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την ελληνική LGBTQI κοινότητα 

Μια ιστορία που συνδέεται άρρηκτα με το δρόμο, τονίζουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Η εξέγερση του Stonewall Inn στις 28 Ιουνίου του 1969 στους δρόμους της Νέας Υόρκης στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα, το Gay Liberation Front.

Ένα χρόνο μετά, στις 28 Ιουνίου του 1970, διοργανώθηκε η πρώτη Christopher Street Liberation Day March, η οποία έγινε το πρότυπο για τα Pride παγκοσμίως.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά, στις 25 Ιουνίου του 2005, τα LGBTQI άτομα της Ελλάδας βγήκαν περήφανα στους δρόμους της Αθήνας για να διεκδικήσουν την ορατότητα και τον σεβασμό στο πρώτο Athens Pride Parade.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, σε έναν αθηναϊκό δρόμο ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή δολοφονημένος μέρα μεσημέρι. Το 15ο Athens Pride τίμησε τη μνήμη του Ζακ και τον ακτιβισμό του.

Το Athens Pride 2019 τονίζει τον ρόλο του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα. Η αφίσα του φέτος παρουσιάζει κάποιες εμβληματικές στιγμές από τους δρόμους της LGBTQI ιστορίας που έχουν απαθανατιστεί.

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…