Newsroom

Newsroom

Αστυνομικός ζήτησε από φοιτητή του Κέιμπριτζ να γίνει χαφιές

«Φοιτητές του Κέμπριτζ στόχος της μυστικής αστυνομίας» είναι το πρωτοσέλιδο του βρετανικού Guardian. Με σημερινό του ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι Βρετανός…

«Φοιτητές του Κέμπριτζ στόχος της μυστικής αστυνομίας» είναι το πρωτοσέλιδο του βρετανικού Guardian. Με σημερινό του ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι Βρετανός αστυνομικός προσέγγισε φοιτητή και υποσχέθηκε χρηματική ανταμοιβή, προκειμένου να τον καταστήσει πληροφοριοδότη για να παρακολουθεί μυστικά τις πολιτικές δραστηριότητες των συμφοιτητών του στο Κέμπριτζ.

Ο φοιτητής, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, προσποιήθηκε ότι ενδιαφέρεται, βιντεοσκόπησε την συνομιλία και αποκάλυψε την «επιχείρηση» της στρατολόγησής του σε όλο το πανεπιστήμιο. Σε αυτό εμφανίζεται ο αστυνομικό να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους όλοι οι πληροφοριιοδότες κρίνονται απαραίτητοι ώστε να συγκεντρώνουν «χρήσιμα στοιχεία» για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Ο αστυνομικός ζήτησε παράλληλα από τον φοιτητή να έχει στο στόχαστρό του εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων επειδή «οι ιδέες και οι συζητήσεις τους μπορεί να επηρεάζουν ολόκληρη την κοινότητα».

Στα υπόλοιπα καθήκοντά του, θα ήταν να κατονομάζει φοιτητές που θα συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, να καταγράφει τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, να δίνει στοιχεία για τους επικεφαλής τους, μέχρι και να παρακολουθεί την δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Guardian γράφει ότι το όνομα του αστυνομικού είναι εν γνώσει της εφημερίδας, αλλά δεν το αποκαλύπτει, και τον αναφέρει με το ψευδώνυμο «Πίτερ Σμιθ».


Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

aeroplano 1

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

Έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς. «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου…

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

astynomikos ellada arthro

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

Οι δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελαφρά τραύματά τους