Newsroom

Newsroom

Αστυνομικοί αγόρασαν κάλτσες και παπούτσια σε άστεγο – Σόου για να ξεχαστεί το Πέραμα ή μια συγκινητική ιστορία;

Το βίντεο «ανέβασε» η ΕΛΑΣ στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media

5394165

Ομολογουμένως η προσφορά αγαθών από αστυνομικούς σε αστέγους στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι κάτι που συναντάμε συχνά. 

Στο βίντεο που ανάρτησε η ΕΛ.ΑΣ. στον λογαριασμό της στο Twitter και στο Facebook, φαίνονται δύο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να αγοράζουν και να προσφέρουν σε έναν άστεγο κάλτσες κι ένα ζευγάρι παπούτσια.

Ο άστεγος, μάλιστα έκπληκτος από την χειρονομία των αστυνομικών, φοράει τα παπούτσια και ευχαριστεί τους αστυνομικούς για τα δώρα που το προσέφεραν.

Δείτε το περιστατικό στο παρακάτω video:

Στην περιγραφή που συνοδεύει την ανάρτηση η ΕΛΑΣ σημειώνει: «Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, τον είχαν παρατηρήσει εδώ και καιρό.

Ένα άντρας, άστεγος, με τα παιδιά του κινούνταν στο Κέντρο της Αθήνας. Πριν από κάποιους μήνες, τον είδαν και μπήκαν μαζί του σε ένα mini market. Του ζήτησαν να αγοράσει ό,τι θέλει και αυτός πήρε μόνο γάλα για τα παιδιά του και νερό.

Πριν λίγες ημέρες οι αστυνομικοί του αγόρασαν ένα ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες.»

Με μια πρώτη ανάγνωση το περιστατικό αναδεικνύει το «άλλο» πρόσωπο της αστυνομίας, αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη και επιθυμεί η κοινωνία. Αστυνομικούς φιλικούς προς τον πολίτη με υψηλό αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και όχι φονικές μηχανές.

Σίγουρα όμως το γεγονός πως το βίντεο δημοσιεύτηκε λίγες μέρες μετά την ανθρωποκτονία του Ρομά στο Πέραμα με τις 32 σφαίρες, εγείρει ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις των αστυνομικών αρχών.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη