Newsroom

Newsroom

Άσπρη μέρα για πολλές περιοχές της Ελλάδας (εικόνες)

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές ορεινές περιοχές της χώρας δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σκηνικό για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων .

5a3b88da1dc52491038b4657

Τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Ναυπακτία και η ορεινή Φθοιώτιδα είναι ντυμένη στα λευκά με την θερμοκρασία να βρίσκεται κάτω του μηδενός. 

 Το χιόνι ξεκίνησε από τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας και Λοκρίδας και φυσικά την Όθρυ.  Τα σχολεία στην Υπάτη δε λειτούργησαν καθώς το χιόνι από νωρίς το πρωί είχε φτάσει τους πέντε πόντους.

Αντίθετα κανονικά πήγαν στα σχολεία τους οι μαθητές όλων των υπολοίπων σχολείων. Η χιονόπτωση ειδικά στη Βόρεια Λαμία είναι εντυπωσιακή με το χιόνι να είναι ιδανικό και για παιχνίδια.

Οι αλατιέρες του Δήμου και τα βαριά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από το πρωί, προκειμένου να είναι ανοιχτό το δίκτυο εντός της πόλης.



Στα λευκά ορεινή Αχαϊα και Ναυπακτία

Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη τα ορεινά σε ολόκληρη την Αχαϊα και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκο Γυφτάκη, στην Αχαϊα χιονίζει στην ε.ο. Πούντας – Καλαβρύτων από το Μέγα Σπήλαιο και πάνω, στην περιοχή της Ζαρούχλας και γενικά σε ολόκληρη την ορεινή Αχαϊα, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί και η ορεινή Ναυπακτία στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες της Περιφέρειας έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί, φροντίζοντας για τον αποχιονισμό και την απογαποίηση των δρόμων.

Μέχρι αυτή την ώρα, όλοι οι δρόμοι στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο σε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοιχτοί.


Ξεκίνησε να χιονίζει στα Τρίκαλα 

 Μπορεί οι μετεωρολογικές προβλέψεις να προέβλεπαν χιόνι στα ορεινά, αλλά έκανε την εμφάνιση του και στα πεδινάΑπό νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση και στην πόλη των Τρικάλων, με μικρούς και μεγάλους να ευελπιστούν να συνεχιστεί έτσι και να «κάνουν» λευκά Χριστούγεννα.  

Χιονίζει στην Καρδίτσα και τα υπόλοιπα πεδινά από το πρωί της Πέμπτης

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα ξύπνησαν οι Καρδιτσιώτες το πρωί της Πέμπτης (21/12) αφού με το ξημέρωμα της ημέρας άρχισε και η χιονόπτωση στην πόλη Καρδίτσας.



 Στα λευκά «ξύπνησε» η Λάρισα

Με την θερμοκρασία να είναι ιδιαιτέρως χαμηλή και να κυμαίνεται στους 2 βαθμούς Κελσίου, από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Oι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα onlarissa είναι από το Λιβάδι Ελασσόνας,που ήδη έχουν ντυθεί στα λευκά ενώ αντίστοιχη η κατάσταση και σε χωριά του Κισσάβου.

πηγή:lamiareport,trikalanews,patrastime,karditsalive,onlarissa