Άσε κάτω το ψωμί ρε!!!

«Άσε κάτω τις ζωές μας ρε!!!»

red carnation 4184355 1920

Το κακό τους παράγινε και δεν συμμαζεύονται. 
Αυτοσχεδιάζουν, αυτοαναιρούνται, αλληλοδιαψεύδονται, τσαλαβουτάνε σε θολά νερά και κατακρεουργούν την πραγματικότητα.
Παραπλανούν, στοχοποιούν, ενοχοποιούν και ψεύδονται εγκλωβισμένοι στα κοινωνικά αδιέξοδα που γεννάνε και στα κοινωνικά αναχώματα που στήνουν για να περάσουν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και τους στηρίζουν, γιατί είναι βαποράκια συμφερόντων. 
Κλέβουν τις ζωές μας, κλέβουν τα όνειρα μας και αρπάζουν το ψωμί μας. 

Όμως ήρθε η ώρα που ο λαός φωνάζει αγανακτισμένος στην κυβέρνηση (όπως φώναζε ο Γιώργος Κωνσταντίνου στον -πονηρούλη τεμπέλη, ψεύτη και κλέφτη- Αλέκο Τζανετάκο):
“Άσε κάτω το ψωμί ρε!!! Πως απλώνεις; Που απλώνεις; Με τι δικαίωμα απλώνεις στο ξένο πράμα;”

Η δυσφορία του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυπώνεται στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (Απρίλιος 2021) όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι καταστροφική η διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας:

Το 78% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύουν πως η γενική κατάσταση στην χώρα είναι κακή. (5η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.)
Το 92% των πολιτών πιστεύουν πως η κατάσταση στην απασχόληση είναι κακή. (2η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.)
Το 76% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύουν πως η παροχή των δημόσιων υπηρεσιών είναι κακή. (η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.)
Το 81% των πολιτών πιστεύουν πως τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση στην οικονομία δεν θα βελτιωθεί. (6η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.)
Το 77% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύουν πως τους επόμενους 12 μήνες η γενική κατάσταση στην χώρα δεν θα βελτιωθεί. (3η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.)
Το 81% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύουν πως τους επόμενους 12 μήνες τα οικονομικά του νοικοκυριού τους δεν θα βελτιωθούν. (3η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.)
Το 61% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα για την πανδημία.
Το 67% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας.
Το 71% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση.
Το 84% δηλώνει πως τα δημόσια μέσα ενημέρωσης δεν είναι απαλλαγμένα από πολιτικές πιέσεις.

Και ενώ ο νέος πρόεδρος των Η.Π.Α. (ο συντηρητικός Τζο Μπάιντεν -να μην ξεχνιόμαστε) έκανε την έκπληξη δηλώνοντας “η Γουόλ Στριτ δεν έχτισε την Αμερική. Την έχτισε η μεσαία τάξη, την οποία έχτισαν τα εργατικά συνδικάτα”, ενώ εξαγγέλλει ότι το ωρομίσθιο (και όχι το ημερομίσθιο) θα πάει στα 15 δολάρια, στην Ελλάδα (της δεξιάς του ’50) ο Μητσοτάκης με τον Χατζηδάκη καταργούν το 8ωρο, το επεκτείνουν σε 10ωρο, θεσμοθετούν τις απλήρωτες υπερωρίες, επαναφέρουν τις ατομικές συμβάσεις καταργώντας τον κατώτατο μισθό, το ημερομίσθιο και το ωρομίσθιο.
Ο Σάββας Πούμπουρας δικαιώνεται: “…. αφού δεν κάνεις τίποτα, που δεν κάνεις, να πηγαίνεις να δουλεύεις κι ας μην παίρνεις μία και βλέπεις τι μπορείς να κάνεις”. 

“Άσε κάτω το ψωμί ρε!!!”

Και ενώ η χώρα συνεχίζει (με ανοχύρωτο και σε κατάρρευση το ΕΣΥ) να μετρά νεκρούς από την πανδημία (το μεγαλύτερο ποσοστό ανά 100.000 κατοίκους μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.), ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα καρκινοβατεί αλλά φουσκώνει στο «ψήσιμο» (σαν τα τσουρέκια Τερκενλή), ο Γεραπετρίτης απεφάνθη ότι τα SMS πρέπει να διατηρηθούν γιατί “λειτουργούν παιδαγωγικά”, ο Άδωνις συνέδεσε την επέτειο της τραγωδίας της Marfin με την παραίτηση στην Ισπανία του Ιγγλέσιας (φίλος του Α. Τσίπρα) και η ΕΡΤ παίζει την τραγωδία στο Μάτι (των υπευθύνων που αναβάθμισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη).

“Άσε κάτω τις ζωές μας ρε!!!”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη