Newsroom

Newsroom

Άσαντ: Καμία απόδειξη για τα χημικά, εχθρική χώρα η Γαλλία

«Εκείνοι που διατυπώνουν κατηγορίες θα πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία. Έχουμε προκαλέσει τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καταθέσουν έστω και…

«Εκείνοι που διατυπώνουν κατηγορίες θα πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία. Έχουμε προκαλέσει τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καταθέσουν έστω και ένα μοναδικό ψήγμα απόδειξης. Οι πρόεδροι Ομπάμα και Ολάντ αποδείχθηκαν ανίκανοι να το πράξουν», δήλωσε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Αρνήθηκε την χρήση χημικών από τις δυνάμεις του στη Δαμασκό πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ενώ τόνισε πως, σε περίπτωση γαλλικής επέμβασης, θα υπάρξουν συνέπειες και για το Παρίσι. «Οι Γάλλοι δεν είναι εχθροί μας, αλλά η πολιτική του κράτους τους είναι εχθρική προς το λαό της Συρίας. Όποιος συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής και στρατιωτικής τρομοκρατίας είναι εχθρός του λαού της Συρίας. Θα υπάρξουν συνέπειες, φυσικά αρνητικές, για τα γαλλικά συμφέροντα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Άσαντ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός «περιφερειακού πολέμου» σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επέμβαση από τη Δύση. Την ίδια ώρα, Ουάσιγκτον και Παρίσι προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους για την αναγκαιότητα μίας στρατιωτικής απάντησης στις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων.

«Η Μέση Ανατολή είναι μια αποθήκη με μπαρούτι και η φωτιά σήμερα πλησιάζει. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τη συριακή απάντηση, αλλά τι μπορεί να συμβεί μετά το πρώτο χτύπημα. Αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Ο καθένας θα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, όταν η πυριτιδαποθήκη εκραγεί. Το χάος και ο εξτρεμισμός θα εξαπλωθούν. Ο κίνδυνος ενός περιφερειακού πολέμου είναι υπαρκτός», ήταν η απάντηση του Άσαντ στην ερώτηση τι θα συμβεί εάν δεχθεί στρατιωτικά πλήγματα κατά του καθεστώτος του.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…