Newsroom

Newsroom

Ασάφεια και αμηχανία Μητσοτάκη σχετικά με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ για τα ελληνοτουρκικά

«Η Ελλάδα δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτόχρονα με τα δικαιώματά της υπερασπίζεται πάντα και την καλή γειτονία. Θεωρώ τη διπλωματία την άλλη όψη της ισχύος της πατρίδας μου»

5123339

«Δημιουργική» ασάφεια και θολές απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τους όρους του διαλόγου με την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση, που είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γιανγκ Γετσί, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ανέφερε:

«Η χώρα μας όπως γνωρίζετε, εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτόχρονα με τα δικαιώματά της υπερασπίζεται πάντα και την καλή γειτονία. Θεωρώ τη διπλωματία την άλλη όψη της ισχύος της πατρίδας μου» 

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ακριβώς ότι από τις πολλές προκλητικές αποστροφές του προέδρου Ερντογάν θα συγκρατήσει μόνο αυτή που μιλάει για διάλογο και τόνισε:

«Σ’ αυτήν απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις». Επεσήμανε ότι η χώρα μας και μπορεί και θέλει «να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς η λογική να παραβιάζεται. Ας φύγουν λοιπόν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές», τόνισε.

Επίσης ανέφερε στον Κινέζο αξιωματούχο ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί σήμερα με τον γγ του ΟΗΕ Α. Γουτέρεζ, στον οποίο και θα του επιδώσει επιστολή του πρωθυπουργού στην οποία παρουσιάζεται και τεκμιριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας.

Στην ίδια γραμμή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για συζητήσεις μόνο σε τεχνικό επίπεδο. Προσπάθησε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για συμφωνία, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον γραμματέα του ΝΑΤΟ για τα όσα είπε την Πέμπτη υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δείχνει περισσότερη σοβαρότητα καθώς κατέχει δημόσιο αξίωμα.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…