Ας μην βιάζονται με τις μεσίστιες σημαίες…

Επί Μητσοτάκη κάθε νυχιά και κάθε δαγκωματιά στην εικόνα του Τσίπρα αφήνουν καλά λεφτά

ΕΚ - Τσιπρας

Δάκρυσε ο Τσίπρας στο τέλος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, γράφουν διάφορες ιστοσελίδες, εχθρικές στον ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότερες. Και το βίντεο που τον δείχνει εμφανώς συγκινημένο, καθώς χαιρετά το πλήθος, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Μαζί, φυσικά, με θερμά λόγια στήριξης και προσδοκίας. Και χωρίς -αλίμονο- να λείπουν οι αθλιότητες, υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας, όσων έχουν κάνει την εμπάθεια για τον Τσίπρα επάγγελμα. Οι πιο ξύπνιοι και επιχείρηση. Αφού, όπως είναι κοινό μυστικό και φαίνεται από τις αποκαλυπτικές λίστες Πέτσα και τα συμπαρομαρτούντα, επί Μητσοτάκη κάθε νυχιά και κάθε δαγκωματιά στην εικόνα του Τσίπρα αφήνουν καλά λεφτά.

Αδημονούν οι καλοί άνθρωποι που τον έχουν επικηρύξει: Θα μπορέσουν να τον βγάλουν από τη μέση σήμερα; Και δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης και το σόι του. Είναι ακόμα πιο πολύ οι τύποι με τις γεμάτες μαύρες σακούλες που έχουν τον φόβο του. Δεν τον μπορούν, πώς το λένε. Χαλάει την αρμονία της σχέσης τους με τα δημόσια ταμεία και τη διαπλοκή τους με τις διάφορες εξουσίες. Θέτει σε κίνδυνο το μεγάλο δείπνο του Ταμείου Ανάκαμψης, για το οποίο τα τραπεζομάντιλα έχουν στρωθεί και οι θέσεις στο τραπέζι έχουν προκαθοριστεί. Καταστρέφει την προοπτική μιας υπεύθυνης αντιπολίτευσης απέναντι σε μια υπεύθυνη -για όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια- κυβέρνηση.

Εμείς, φυσικά, ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο ο Τσίπρας όλα αυτά. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που, παρά το προεκλογικό σύνδρομο αυτοκτονίας, τους κάθεται στον λαιμό. Υποθέτουν, όμως, ότι αν καταφέρουν να μικρύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεφορτωθούν τον Τσίπρα. Κι αν καταφέρουν να ξεφορτωθούν τον Τσίπρα, θα μικρύνουν κι άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ, έως εξουδετέρωσης – έτσι πάει. Θα έχουν επιτέλους ανοιχτό δρόμο για ένα σοβαρό καθεστώς, χωρίς παραφωνίες και ακρότητες. Με πράσινους συνηγόρους των funds, μούφες λαϊκής οικονομίας και καρδούλες στα έδρανα της αντιπολίτευσης θα είναι, όπως και να το κάνουμε, η Δημοκρατία πιο σταθερή. Και οι ροές του χρήματος πιο ασφαλείς.

Αγωνιούν, είναι αλήθεια, και ορισμένοι από δω μεριά. Τους πολιορκούν σενάρια πολιτικής ορφάνιας. Μπας και; Ψυχραιμία, όμως. Πρώτον, γιατί το σημερινό αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου προεξοφλημένο. Ίδωμεν. Και δεύτερον, δεν είναι χτεσινός ο Τσίπρας. Έχει διαδρομή δεκαετιών και μαζί του ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μέχρι την κυβέρνηση. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός στην πιο δύσκολη περίοδο της Μεταπολίτευσης. Τα έβαλε με θηρία. Βάδισε και βαδίσαμε για χρόνια κάτω από πυρά. Απέδειξε ότι διαθέτει και ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και αίσθηση σκοπού. Που πάει να πει ότι εδώ θα είναι κι από Δευτέρα. Ας μην βιάζονται με τις μεσίστιες σημαίες…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…