Newsroom

Newsroom

Άρθηκε η εγγύηση τους ενός εκατ. που είχε επιβληθεί στον Μ. Καρχιμάκη

Με διαταγή του ανακριτή Φούκα άρθηκε η εγγύηση του ενός εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον πρώην βουλευτή και υπουργό…

Με διαταγή του ανακριτή Φούκα άρθηκε η εγγύηση του ενός εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας μετά από καταγγελία πρώην υπαλλήλου της ΕΥΠ, σε μια υπόθεση πάντως που μυρίζει έντονα προβοκάτσια, με τον προερχόμενο από την ΕΥΠ πρωταγωνιστή της, να κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων και να είναι ήδη καταδικασμένος για κατασκοπεία. 

Ο ανακριτής απάλλαξε τον Μιχάλη Καρχιμάκη από την υποχρέωση καταβολής της εγγύησης, την οποία πάντως ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε αρνηθεί να πληρώσει, με το σκεπτικό ότι «….ενόψει της οικογενειακής και οικονομικής του κατάστασης όπως προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα κρίνεται ότι δεν είναι δυνατή η τήρηση του περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας ενός εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε με την ανωτέρω διάταξή μας. Δεδομένου δε ότι ο κατηγορούμενος διατηρεί σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ανάκρισης και δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος κρίνεται ότι η άρση του όρου δεν θα δυσχεράνει την ανάκριση. Συνεπώς συντρέχει λόγος να αρθεί η εγγυοδοσία του ενός εκατ. ευρώ».

Καταδικασμένος εκείνος που τον ενέπλεξε

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ενεπλάκη στην υπόθεση μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013, από υπάλληλο της Υπηρεσίας, η οποία ανήκε στην ομάδα του ήδη καταδικασμένου για κατασκοπεία πρώην διευθυντή της ΕΥΠ, έναν άνθρωπο ο οποίος διώκεται για πλειάδα άλλων υποθέσεων, μεταξύ των οποίων και για την σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ανθρωποκτονία. 

Η συγκεκριμένη υπάλληλος έστειλε έκθεση-αναφορά στη διοίκηση της ΕΥΠ, στην οποία κατηγορούσε τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ότι έλαβε διαβαθμισμένα έγγραφα κατά τη διάρκεια γεύματος στο οποίο παρευρισκόταν και ο καταδικασμένος πρώην διευθυντής, ο οποίος εμφανίζεται στην αναφορά  να εμποδίζει να δοθούν έγγραφα στον Μιχάλη Καρχιμάκη. Παρουσιάζεται έτσι, ως ο ήρωας της υπόθεσης, ο οποίος απέτρεψε τη διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ και προσπαθεί να προστατέψει το κράτος, βελτιώνοντας το προφίλ του την ώρα που εις βάρος του εκκρεμούν ποινικές διώξεις. Στην ίδια έκθεση μάλιστα, η υπάλληλος φέρεται να ενέπλεκε  τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Παύλο Γερουλάνο και τον αμερικανό πρέσβη, σ’ ένα παιχνίδι κατασκοπείας.

Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο από την πρώτη στιγμή κινούσε υποψίες και προκαλούσε σημαντικά ερωτηματικά, είναι το γεγονός ότι η υπάλληλος φρόντισε, παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, να κοινοποιήσει την αναφορά της και στο Δ.Σ. στης Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Είναι άξιο απορίας, ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε αυτή η κοινοποίηση, δεδομένου ότι ως γνωστόν όσο περισσότεροι γνωρίζουν κάτι, τόσο πιο εύκολα μπορεί να διαρρεύσει, δημιουργώντας εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. 

 

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…