Newsroom

Newsroom

Άρτα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας του βρέφους – «Στη χώρα μας σπάνιο φαινόμενο, στις ΗΠΑ αμελητέο»

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του ο συνήγορου του 37χρονου πατέρα και του πρόεδρου της Ιατροδικαστικής Εταιρείας - Ο Γρηγόρης Λέων μίλησε για το τραγικό αυτό περιστατικό και το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού».

EK PERIPOLIKO

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο 37χρονος πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Νωρίτερα το πρωί (12/05) ο 37χρονος οδηγήθηκε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο χωρίς να είναι μαζί του η σύζυγός του, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Ο πατέρας του βρέφους έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ενώ μπήκε στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας έχοντας σκυμμένο το κεφάλι.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και ο ίδιος ο 37χρονος αλλά και η σύζυγός του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας. Μάλιστα ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ από χθες φαίνεται πως συνέρχεται σιγά σιγά.

Τι είπε ο συνήγορος του 37χρονου πατέρα

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Σύμφωνα με συγγενή του, δεν μπορεί να διαχειριστεί πως το δικό του εγκληματικό λάθος στέρησε τη ζωή στο ίδιο του το παιδί. Την ίδια στιγμή η τραγική μητέρα που επίσης νοσηλεύεται, συνεχίζει να είναι σε κατάσταση σοκ. Η δύστυχη γυναίκα ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν φαρμακευτική αγωγή.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στην ΕΡΤ για το τραγικό αυτό περιστατικό και το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χώρα μας κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνιο. Όμως σε άλλες χώρες πρέπει να πούμε και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι φαινόμενα που δυστυχώς συμβαίνουν με μια συχνότητα όχι αμελητέα» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Λέων.

Διαβάστε περισσότερα: Σύνδρομο Ξεχασμένου Μωρού: Ειδικοί εξηγούν πώς μπορεί να συμβεί μια τέτοια τραγωδία

Αναφερόμενος στο πώς οδηγήθηκε στο θάνατο το 5,5 μηνών βρέφους τόνισε ότι όταν ένα παιδί αυτής της ηλικίας, παραμείνει σε μια καμπίνα ουσιαστικά ενός αυτοκινήτου δυστυχώς η καμπίνα αρχίζει και θερμαίνεται με αποτέλεσμα να αναπτύσσει πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:Συγκλονίζει η Κούρκουλου για Άρτα: «Οι άνθρωποι ήταν χαμένοι από χέρι…Εμείς είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου»

«Το βρέφος δεν έχει ανεπτυγμένο ένα θερμό ρυθμιστικό μηχανισμό, όπως είναι αυτός του ενήλικα και δεν μπορεί να αντιδράσει» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το 5,5 μηνών κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στην Άρτα υπέστη σοβαρή θερμοπληξία, κάτι που αποδείχθηκε και στα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…