Newsroom

Newsroom

Άρτα: Απολογείται ο πατέρας του βρέφους – Χωρίς τη σύζυγό του στον ανακριτή (Video)

Σημειώνεται πως ο 37χρονος έφτασε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο χωρίς να είναι μαζί του η σύζυγός του, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

arta

Σήμερα το πρωί (12/05) οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, ο 37χρονος πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σημειώνεται πως ο 37χρονος έφτασε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο χωρίς να είναι μαζί του η σύζυγός του, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει η Κούρκουλου για Άρτα: «Οι άνθρωποι ήταν χαμένοι από χέρι…Εμείς είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου»

Ο πατέρας του βρέφους έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ενώ μπήκε στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας έχοντας σκυμμένο το κεφάλι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απολογία του θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ώρες.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και ο ίδιος ο 37χρονος αλλά και η σύζυγός του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας. Μάλιστα ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ από χθες φαίνεται πως συνέρχεται σιγά σιγά.

Η συγκλονιστική συνάντηση του ζευγαριού – Η αντίδραση της μητέρας

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά το πρωί της Πέμπτης (11/05), δύο μέρες μετά την τραγωδία, μετά από αίτημα της μητέρας, ενώ υπήρχε ακόμα μία συνάντηση το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού έγινε σε ειδικό χώρο στο νοσοκομείο και κράτησε περίπου 15 λεπτά με τους δυο συζύγους να αγκαλιάζονται και να ξεσπούν σε κλάματα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους, δηλώνει: “οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους”.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το βρέφος στην Άρτα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που συντάχτηκε μετά τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, το μωρό πέθανε από ασφυκτικό θάνατο (από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία), αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίας να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Η κηδεία του 5,5 μηνών μωρού στην Άρτα θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών. Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί -κάτι που δεν έχει γίνει- και για αυτό πριν την κηδεία θα προηγηθεί η βάφτιση.

Το παιδάκι θα βαφτιστεί Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας. Τονίζεται ότι δεν μπορεί να γίνει αεροβάπτισμα. Η διαδικασία βάση της εκκλησίας και του Χριστιανισμού, δεν επιτρέπει βάφτιση όταν κάποιος είναι νεκρός. Όποτε στην ουσία θα διαβαστεί μια ευχή με το όνομα που θα πάρει το μικρό κοριτσάκι.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…