Newsroom

Newsroom

Aρση της ασυλίας Ηλιόπουλου και Κακλαμάνη εισηγήθηκε η Eπιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Νικήτα Κακλαμάνη της ΝΔ και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας…

vouli1

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Νικήτα Κακλαμάνη της ΝΔ και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια.

Η άρση ασυλίας του κ. Κακλαμάνη, ζητήθηκε γιατί ως δήμαρχος της Αθήνας, είχε μηνυθεί από τον δασάρχη για κοπή δέντρων, σε πάρκο της Πατησίων προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο κ. Ηλιόπουλος, παραπέμπεται για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ψήφισαν «ναι», εκτός από τον Π. Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ρήγας, είπε πως δεν θέλει να δώσει την ευκαιρία σε χρυσαυγίτες να μιλούν για σχέδιο δίωξής τους, τονίζοντας πως η υπόθεση δεν ευσταθεί.

Αρνητική είναι η εισήγηση της Επιτροπής για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη για θέμα που αφορά τη διαχείριση στο πανεπιστήμιο Κρήτης όταν ήταν αντιπρύτανης.

Τέλος, η Επιτροπή Δεοντολογίας αρνήθηκε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος είχε μηνυθεί από το βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά για συκοφαντική δυσφήμιση.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη