Newsroom

Newsroom

Αρσενικό στο νερό του Νεοχωρίου Χαλκιδικής

Ακατάλληλο, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης αρσενικού, κρίθηκε το νερό στο Νεοχώρι της Χαλκιδικής, ύστερα από ελέγχους και αναλύσεις που διενήργησε ο…

Ακατάλληλο, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης αρσενικού, κρίθηκε το νερό στο Νεοχώρι της Χαλκιδικής, ύστερα από ελέγχους και αναλύσεις που διενήργησε ο δήμος Αριστοτέλη. Ο δήμαρχος Χρήστος Πάχτας ενημέρωσε τους κατοίκους για τα αποτελέσματα των ελέγχων και τους πρότεινε για τις επόμενες ημέρες -έως ότου να λυθεί το πρόβλημα- να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.

Το Νεοχώρι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων από τα μεταλλεία χρυσού των Σκουριών. Kάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο koutipandoras.gr δεν θέλησαν να συνδέσουν το περιστατικό με τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, είπαν ωστόσο ότι η εταιρία έχει προχωρήσει στο παρελθόν σε γεωτρήσεις και εξόρυξη μαγγανίου σε περιοχή από την οποία το Νεοχώρι παίρνει νερό. Αυτό βεβαίως διευκρίνισαν, “δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αυξημένη ποσότητα αρσενικού στο νερό, οφείλεται σε αυτές τις δραστηριότητες, πράγμα το οποίο πάντως δεν μπορεί να αποκλειστεί”.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…