Newsroom

Newsroom

Αρρώστησαν από την επαφή με το χασίς

Εκατοντάδες άνθρωποι αρρώστησαν από τη συγκομιδή κάνναβης, όπως ισχυρίζονται γιατροί στην Αλβανία, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το…

Εκατοντάδες άνθρωποι αρρώστησαν από τη συγκομιδή κάνναβης, όπως ισχυρίζονται γιατροί στην Αλβανία, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, συνολικά 700 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί από τον Ιούνιο από συνέπειες που είχε στην υγεία τους το φύτεμα, η συγκομιδή, η επεξεργασία και η συσκευασία της κάνναβης στο χωριό Λαζαράτ.

«Τους δύο τελευταίους μήνες, επτά με οκτώ άνθρωποι κατέφθαναν καθημερινά στο τμήμα εντατικής θεραπείας και πολλοί ακόμη είχαν έρθει νωρίτερα με διαταραχές από το χασίς», δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο Τοπ Τσάνελ ο γιατρός του Αργυροκάστρου, Χισνί Λούκα.

Περίπου 2.000 άνθρωποι εργάζονται επί μήνες στα χωράφια με την κάνναβη, όπου οι παραγωγοί πληρώνουν οκτώ ευρώ για 10 κιλά επεξεργασμένου ναρκωτικού.

Η παράνομη πρακτική ανθεί στο Λαζαράτα τις δύο δεκαετίες της ταραχώδους μετάβασης της Αλβανίας μετά την πτώση του καθεστώτος Χότζα – Αλία, ενώ η περιοχή έχει γίνει συνώνυμο της ανομίας στη χώρα, καθώς οι καλλιεργητές της κάνναβης ανοίγουν πυρ εναντίον των αστυνομικών που τολμούν να περιπλανηθούν στα χωράφια τους.

Ο γιατρός κ. Λούκα σημειώνει ότι γυναίκες και έφηβοι, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 40% των εργαζομένων στο Λαζαράτ, έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια για εμετούς, στομαχικούς πόνους, καρδιακές αρρυθμίες και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Την περασμένη εβδομάδα ένας ασθενής έφθασε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το διεθνή έλεγχο των ναρκωτικών κατά το 2013, η Αλβανία αναφέρεται ως χώρα προορισμού και διαμετακόμισης κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης.

Οι αρχές κατέσχεσαν περισσότερους από 21 τόνους κάνναβης το 2012, διπλάσια ποσότητα απ’ ό,τι πέρυσι, προστίθεται στην εν λόγω έκθεση, αλλά επισημαίνεται πως αυτό μπορεί απλώς να αντανακλά αύξηση της παραγωγής.

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

aeroplano 1

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

Έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς. «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου…

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

astynomikos ellada arthro

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

Οι δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελαφρά τραύματά τους