Newsroom

Newsroom

Αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Φανερά αγχωμένος ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος προσπάθησε να απαντήσει στην ερώτηση που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

EK Panagiotopoulos

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, για  την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στην σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Θοδωρής Δρίτσας , ενώ αίσθηση προκάλεσε η ομολογία του ότι ζητάνε κατά καιρούς όπλα από την Ελλάδα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έβαλε «στο κάδρο» των ευθυνών και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων οι οποίοι «θα εξηγήσουν γιατί δεν επηρεάζεται η μαχητική ικανότητα των ΕΔ από όσα στείλαμε στην Ουκρανία».

Ειδικότερα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε: «Δεν είμαι διατεθειμένος να παραθέσω στοιχεία. Ούτε στη Διαύγεια, βγαίνουν, ούτε ανακοινώνονται φορτωτικές και δελτία αποστολής».

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «μας ζητάνε διάφορα να στείλουμε, σε άλλα λέμε ότι μπορούμε, σε άλλα λέμε ότι δεν μπορούμε. Σε αυτά που θεωρούμε ότι επηρεάζεται η αμυντική μας δυνατότητα και θα υπάρχει αποδυνάμωση λέμε ευθαρσώς όχι».

Σχετικά με την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, υποστήριξε πως οι δυο χώρες δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία, καθώς μένουν να οριστούν οι τεχνικοί όροι. «Η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί.  Απαιτούνται κάποιες διευκρινίσεις σε σχέση με τον χρονισμό της αντικατάστασης προκειμένου να συμφωνήσουμε» ισχυρίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία ανακοίνωση συμφωνία, καρφώνοντας την κυβέρνηση.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη