Newsroom

Newsroom

Αρκάς: Σάλος με το νέο σκίτσο για τον θάνατο του Σόιμπλε (εικόνα)

Ο Αρκάς προκαλεί ξανά με το σκίτσο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Αρκάς 2

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών και ο Αρκάς σχολίασε τον βετεράνο πολιτικό με ένα αμφιλεγόμενο σκίτσο που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Ο Αρκάς με το νέο του σκίτσο και με αφορμή τον θάνατο του Σόιμπλε θέλησε να «μιλήσει» για την ταραγμένη περίοδο των μνημονίων, καυτηριάζοντας δήθεν τον λαϊκισμό που στοχοποίησε τον Σόιμπλε και στην ουσία «ξεπλένοντας» τον Γερμανό πολιτικό.

«Ο λαός χρειαζόταν κάποιον να μισήσει. Οι λαοπλάνοι του τον έδωσαν για να μην μισήσει αυτούς», έγραψε ο Αρκάς στο νέο του σκίτσο, διχάζοντας εκ νέου και αντιγράφοντας την επιχειρηματολογία του Άρη Πορτοσάλτε.

Αρκάς – Το σκίτσο για τον «εχθρό» Σόιμπλε

Υπενθυμίζεται πως ο Σόιμπλε επικρίθηκε έντονα για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης και των απειλών Grexit το 2015.

O Γιάνης Βαρουφάκης είχε αναφέρει ότι ο Σόιμπλε σκόπευε να εξαναγκάζει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη, ακόμα και πριν την εκλογή της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμ Γκάιτνερ στις αρχές του 2014. Aποκαλώντας το σχέδιο του Σόιμπλε «τρομακτικό», ο Geithner κατέγραψε ότι ο Σόιμπλε πίστευε πως μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα τρόμαζε άλλες χώρες ώστε να ευθυγραμμιστούν.

Ο Σόιμπλε ήταν συνέχεια στο στόχαστρο της κριτικής στο Twitter για την σκληρή πολιτική του κατά της Ελλάδας που είχε ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση της χώρας και το ξεπούλημα όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε ξένα συμφέροντα.
Τέτοιου είδους επικριτικά σχόλια είχαν και οικονομική βάση και επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η επιμονή του Σόιμπλε στις πολιτικές λιτότητας έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις εμπειρικές αποδείξεις πως οι πολιτικές στις οποίες επέμενε είχαν συρρικνώσει την ελληνική οικονομία κατά 25% όσο και από τις εκθέσεις του ΔΝΤ οι οποίες επέμεναν ότι μόνο μια μαζική ελάφρυνση του χρέους, και όχι μια περαιτέρω λιτότητα, θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως