Newsroom

Newsroom

Αρκάς: Πήρε θέση για τη ροζ σημαία με ένα τσουχτερό σκίτσο (εικόνα)

Μέχρι και ο Αρκάς...

Αρκάς 1

Ακόμα και ο αμφιλεγόμενος Αρκάς πήρε θέση για το εικαστικό έργο με την ροζ ελληνική σημαία, που δημιούργησε η εικαστικός Γεωργία Λαλέ και ενόχλησε τόσο την κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Αρκάς με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση, κατακεραύνωσε την κυβέρνηση και τον Γ. Γεραπετρίτη κάνοντας λόγο για πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Στην ουσία του ζητήματος ο Αρκάς τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ροζ σημαίας στην έκθεση.

Αρκάς – Το σκίτσο για τη ροζ σημαία

Η απάντηση της Στέγης για τη ροζ σημαία

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με ένα δυναμικό thread παρουσίασε στα κοινωνικά δίκτυα έργα σπουδαίων καλλιτεχνών πάνω σε σημαίες αδειάζοντας, τρολάροντας και απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος συντάχθηκε απόλυτα με τον Δημήτρη Νατσιό του κόμματος «Νίκη» σχετικά με τη ροζ ελληνική σημαία που ξύπνησε τα εθνικιστικά αισθήματα της ακροδεξιάς πολυκατοικίας.

Το έργο φιλοξενεί το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια έκθεσης κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών. Ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε εντολή ώστε η σημαία-έργο τέχνης να απομακρυνθεί άμεσα παρά το σημαντικό κοινωνικό μήνυμα που επιχειρεί να στείλει. Τα συγκεκριμένα αντανακλαστικά λογοκρισίας παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές και φανερώνουν πλήρη άγνοια τόσο για την Ιστορία, όσο και για την ίδια τη λειτουργία της Τέχνης.

Υπάρχουν δεκάδες έργα σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν «παίξει» με σημαίες στο παρελθόν. Φαίνεται ότι ούτε οι Sex Pistols ούτε ο πιο δημοφιλής και πασίγνωστος καλλιτέχνης δρόμου ο Μπάνκσι που έχουν πειραματιστεί καλλιτεχνικά με σημαίες «λένε» κάτι στον υπουργό. Εδωσε γραμμή το κόμμα της «Νίκης» και αυτό ήταν αρκετό.

Ακολουθούν τα έργα τέχνης που τρένταρε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση:

09
Παύλος (Παύλος Διονυσσόπουλος). Ελληνική Σημαία 2007
08
Nari Ward. Σημαία αναπνοής 2017
07
Μπάνκσι. Εργατικό Κόμμα 2012
06
Ντέιβιντ Χάμονς. Σημαία Αφροαμερικανικής Αμερικής 1990
05 scaled e1703002058445
Παντζάρι, 2023
04
Τζάσπερ Τζονς. Σημαία 1954-55
03
Τζέιμι Ριντ. Sex Pistols, God Save the Queen 1977
02
Γουίλιαμ Ν. Κόπλεϊ. Χωρίς τίτλο (Σκέψη/σημαία) 1967
10 1
Σάρα Ράμπαρ. Σημαία #17/ασταθής, εξαφανίζεσαι σε απόσταση 2008

 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως