Άρχισαν οι προετοιμασίες για τα ευρωπαϊκά debate του Αλ. Τσίπρα

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα για τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις τρείς τηλεοπτικές αναμετρήσεις…

alexis tsipras 6

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα για τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις τρείς τηλεοπτικές αναμετρήσεις (debate) που θα διεξαχθούν μεταξύ όλων των υποψηφίων για την θέση του προέδρου της Κομισίον.

Ήδη ο Αλ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες πραγματοποιούν συσκέψεις προετοιμασίας καταρτίζοντας το “οπλοστάσιο επιχειρημάτων και απαντήσεων” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις πρώτες ημέρες της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας για την Κομισίον οι επιτελείς του κ. Τσίπρα συλλέγουν πληροφορίες, δηλώσεις και “χτενίζουν” συνεντεύξεις των πολιτικών αντιπάλων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αντιφατικές δηλώσεις αλλά και δημόσιες εκτιμήσεις για τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που διαψεύστηκαν.

Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να αποδομήσει οποιοδήποτε επιχείρημα που θα επικουρεί τη συνέχιση των πολιτικών των μνημονίων και της λιτότητας με τον ίδιο, να προετοιμάζεται ώστε να αντιμετωπίσει “ανελέητο σφυροκόπημα” για την οικονομική του πρόταση και κυρίως για το ζήτημα διαχείρισης του χρέους και της δανειακής σύμβασης.

Αυστηρό “πρωτόκολλο¨ στα debate

Το τελευταίο και κρισιμότερο debate θα διεξαχθεί την τελευταία Κυριακή πριν τις ευρωεκλογές- και την ευθύνη της τηλεοπτικής κάλυψης και μετάδοσης σε όλες τις δημόσιες τηλεοράσεις των κρατών μελών θα έχει Eurovision.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο debate θα διεξαχθεί στο Λονδίνο. 

Η κρίσιμη τελευταία τηλεμαχία θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες και θα ακολουθηθεί το γνώριμο “πρωτόκολλο” των ερωτήσεων και απαντήσεων σε συγκεκριμένο χρόνο ενώ σε πρώτη φάση δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων. Εκτός απροόπτου συντονίστρια της “τηλεμαχίας” θα είναι η Ιταλίδα δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια, Monica Maggioni.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχει και παρουσία κοινού χωρίς ωστόσο οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα διατύπωσης ερωτήσεων ή παρεμβάσεων. Ωστόσο η παραγωγή θα δημιουργήσει ένα διαδικτυακό “hastag” σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία # Tell-Europe στο οποίο όσοι παρακολουθούν τα debate θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων.

Μία ακόμα τηλεμαχία από τις τρεις θα διεξαχθεί -σύμφωνα με τι ς ίδιες πηγές- στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής όπου την ευθύνη κάλυψης και μετάδοσης θα έχει ο νεοσύστατος φορέας της Δημόσιας Τηλεόρασης. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή επισήμως οι “μονομάχοι” για την προεδρεία της Κομισιόν είναι εκτός από τον Αλ.Τσίπρα, ο Μάρτιν Σουλτς από την πλευρά των Σοσιαλιστών, ο Γκι Φερχόφστατ από την πλευρά των Φιλελευθέρων και ο Ζαν Κλωντ Γιουνκερ από το ΕΛΚ
Δημήτρης Αλειφερόπουλος – www.capital.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη