Αργεντινή: Κατεγράφη έκρηξη στο σημείο που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο – Αγωνία για το πλήρωμα

Λιγοστεύουν οι ελπίδες πως τα 44 μέλη του υποβρυχίου ARA San Juan που έχει εξαφανιστεί από τις 15 Νοεμβρίου, είναι ζωντανοί.

5a16e7281dc524de218b457f

Το Ναυτικό της Αργεντινής

δήλωσε την Πέμπτη ότι καταγράφηκε μια καταστροφική έκρηξη στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το τελευταίο σήμα του υποβρυχίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ναυτικού, Enrique Balbi, επρόκειτο για ένα «ασυνήθιστο, σύντομο, βίαιο» γεγονός, το οποίο δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρο, αλλά ήταν αρκετό για να εντείνει την ανησυχία της ομάδας διάσωσης οι οποίοι φοβούνται πλέον για το χειρότερο.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε ότι η ομάδα διάσωσης θα συνεχίσει να αναζητά το χαμένο υποβρύχιο ARA San Juan.


Μετά τις νέες αυτές εξελίξεις, οι συγγενείς των μελών του υποβρυχίου που αναμένουν πώς και πώς νέα για τους αγαπημένους τους, αγκαλιάστηκαν και ξέσπασαν σε κλάματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εάν το ARA San Juan δεν έχει υποστεί καμία ζημιά αλλά παραμένει όλες αυτές τις ημέρες βυθισμένο, το πλήρωμά του θα μπορούσε να έχει αρκετό οξυγόνο μόνο για 10 ημέρες.


Ο κυβερνήτης Balbi δήλωσε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές πηγές που επιβεβαιώνουν πως σημειώθηκε έκρηξη, από τον αμερικανικό στρατό και από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, μια οργάνωση που εδρεύει στην Αυστρία και παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο για σημάδια πυρηνικών δοκιμών.

Το υποβρύχιο της Αργεντινής δεν ήταν οπλισμένο με πυρηνικά όπλα και η έκρηξη δεν πιστεύεται ότι αφορούσε πυρηνικό όπλο, δήλωσε ο κυβερνήτης Balbi.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Ναυτικού της Αργεντινής, πλοίαρχος Ενρίκε Μάλμπι, είχε αναφέρει το γεγονός της καταγραφής μιας «υδροακουστικής ανωμαλίας», αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για έκρηξη.

Το ARA San Juan εξαφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη και έκτοτε πάνω από δέκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Ρωσίας έχουν στείλει αεροπλάνα και σωστικά σκάφη για να βοηθήσουν στην έρευνα.  


«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα