Newsroom

Newsroom

Αράχωβα: Τι περιλαμβάνει το τελικό πόρισμα και… η οργή στο Twitter – Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Το πόρισμα για την Αράχωβα θα κλείσει άραγε την υπόθεση ή θα εγκαινιάσει ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων;

Αράχωβα 3

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα καθώς το φως της δημοσιότητας είδε το πόρισμα του πραγματογνώμονα που είχε ορίσει η ΕΛ.Α.Σ και το οποίο κάνει λόγο για μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση.

Γιατί σύμφωνα με το πόρισμα και τον καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου,  ο θάνατος του χάσκι δεν οφείλεται σε κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι, αλλά «η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων».

Όσον αφορά το τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο καθηγητής Κτηνιατρικής αναφέρει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής.

Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο καθηγητής σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».

Αράχωβα – «Βράζουν» τα social media με την εξέλιξη

Στον αντίποδα ένα γενικευμένο κλίμα καχυποψίας και οργής επικρατεί στα κοινωνικά δίκτυα για τις νέες εξελίξεις στον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα καθώς πλέον είναι εξαιρετικά πιθανό η πολύκροτη υπόθεση να «κλείσει». Χιλιάδες είναι οι αναρτήσεις που κάνουν λόγο για οσμή σκανδάλου και συγκάλυψης.

 

Στο ίδιο πλαίσιο δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες οι επώνυμες καταγγελίες για την εμπλοκή ανθρώπινου παράγοντα που φωτογράφιζαν μάλιστα κι συγκεκριμένο άτομο.

Ενω με τη σειρά τους οι φιλοζωικές οργανώσεις επιμένουν ότι η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις αρχές είναι εξαιρετικά προβληματική και τα συμπεράσματα που βγαίνουν είτε από πραγματογνωμοσύνη μέσω φωτογραφιών από τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις καθώς οι αρχές δεν ακολούθησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο όσον αφορά τη σορό του Όλιβερ και τη μεταφορά της αμέσως για νεκροψία – νεκροτομή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και σήμερα η δικηγόρος των Φιλοζωικών Οργανώσεων, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για πλημμέλειες από τις αρχές.

«Η σορός ήταν πειστήριο και έπρεπε να οδηγηθεί προς νεκροτομή όχι από τον κηδεμόνα αλλά από την αστυνομία και όχι να περιφέρεται επί 36 ώρες.

Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε.

Αιχμές του Νίκου Πλακία για τα ΜΜΕ: Τα κανάλια δεν έδειξαν ούτε ένα λεπτό απο την εκδήλωση για τα Τέμπη

nikos plakias tempi new

Αιχμές του Νίκου Πλακία για τα ΜΜΕ: Τα κανάλια δεν έδειξαν ούτε ένα λεπτό απο την εκδήλωση για τα Τέμπη

Η δηκτική ανάρτηση του πατέρα που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα – «Δεν υπάρχει απολύτως καμιά ασφαλής τοποθεσία»

AP24128841673776 1

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα – «Δεν υπάρχει απολύτως καμιά ασφαλής τοποθεσία»

Νεκροί 31 Παλαιστίνιοι σε κτίριο που επλήγη από τον ισραηλινό στρατό - Εκρήξεις και μάχες…