Newsroom

Newsroom

Αράχωβα: To πόρισμα για τον Όλιβερ – «Δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο», σύμφωνα με τον πρώην πρύτανη

Ο Νίκος Παπαΐωάννου έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη για λογαριασμό της εισαγγελίας

Αράχωβα Όλιβερ 1

Η φρικιαστική υπόθεση στην Αράχωβα με την κακοποίηση του Όλιβερ παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει περάσει δεν φαίνεται να φτάνει ακόμα προς την εξυχνίαση με τα σενάρια να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Πάντως το πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα που όρισε η εισαγγελία για την κακοποίηση του Όλιβερ στην Αράχωβα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το οκτάχρονο χάσκι δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο.

Την πραγματογνωμοσύνη για λογαριασμό της εισαγγελίας έκανε ο Νίκος Παπαΐωάννου, πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή και ευρύτερα γνωστός καθώς ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές.

Ωστόσο η έρευνα δεν κλείνει καθώς με νέα παραγγελία της αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, θα κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, καθώς με δηλώσεις της είχε αναφέρει ότι γνωρίζει το όνομα του δράστη της κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα.

Η πραγματογνωμοσύνη συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία που αναμένεται εκτός απροόπτου να κατατεθεί σήμερα (22/12) στον εισαγγελέα και το ερώτημα είναι εάν ο εισαγγελικός λειτουργός θα κλείσει την υπόθεση με το αποτέλεσμα αυτής της πραγματογνωμοσύνης ή θα την κρατήσει ανοικτή καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες εκθέσεις και στοιχεία.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται πάντως και οι πρώτες εκθέσεις των κτηνιάτρων, τόσο της Κλεονίκης Τόλα που αμέσως και κατηγορηματικά έκανε λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι, όσο και των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που πραγματοποίησαν τη νεκροψία – νεκροτομή του χάσκι, μαρτυρικές καταθέσεις και ανάλυση βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν παραδοθεί στην αστυνομία.

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου που τον μετέφερε

AP24140475273050

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου που τον μετέφερε

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, κανένας από τους αξιωματούχους…