Αποζημίωση σε Ηριάννα και Περικλή για την άδικη φυλάκισή τους

Δικαίωση για την Ηριάννα και τον Περικλή, οι οποίοι είχαν προσφύγει στο Δημόσιο, ζητώντας αποζημίωση για την άδικη φυλάκισή τους

ηριάννα

Το δικαστήριο αναγνώρισε σήμερα αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε μία από τις 400 ημέρες που έμειναν στη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, αναγνωρίζεται το λάθος της διοίκησης, καθώς στο δεύτερο δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αθωώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, είχαν κριθεί ένοχοι και η κάθειρξη των δεκατριών ετών που τους είχε επιβληθεί τους οδήγησε στη φυλακή.

Οι συνήγοροί τους υποστηρίζοντας το αίτημα της αποζημίωσης σημείωσαν ότι η κράτησή τους, πέραν του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Η Ηριάννα δεν εργάζεται πιο στο Διδασκαλείο Εκμάθηση Νεοελληνικής Γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς τη θέση τους πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο η Ηριάννα ήταν στη φυλακή.

«Τους έκοψαν τα φτερά» είπε η συνήγορος του Περικλή, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα, με την απόφαση, τελικά, να προβλέπει 15 ευρώ για κάθε μέρα φυλάκισης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη