Newsroom

Newsroom

Απορρίπτουν οι αγρότες τα κυβερνητικά ημίμετρα

Αρνητικές είναι οι αντιδράσεις των αγροτών απέναντι στο ελιγμό που επιχείρησε η κυβέρνηση, η οποία θέλοντας να αποφύγει τη μετωπική…

egnatia agrotes

Αρνητικές είναι οι αντιδράσεις των αγροτών απέναντι στο ελιγμό που επιχείρησε η κυβέρνηση, η οποία θέλοντας να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση ενόψει της προεκλογικής περιόδου παρουσίασε χθες Πέμπτη μια σειρά ημιμέτρων για την φορολόγηση του κλάδου.

Μεταξύ αυτών, όπως ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδίκογλου η θέσπιση εισοδηματικού ορίου 15.000 ευρώ για την υποχρέωση τήρησης στοιχείων εσόδων-εξόδων. Παράλληλα βέβαια  οι αγρότες που θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος ύψους 27,5% αντί 55%. Παράλληλα όσοι αγρότες διαθέτουν την παραγωγή τους μέσω ομάδων, συνεταιρισμών και εμπόρων απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, αποκάλεσε, δια του επικεφαλής της Ρίζου Μαρούδα, τις κυβερνητικές εξαγγελίες «επικοινωνιακές», ενώ ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αυτές δεν απαντούν στα βασικά αιτήματα των αγροτών» διαμηνύοντας παράλληλα ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά».

Αρνητικό ήταν το κλίμα και στο μεγαλύτερο σε όγκο μπλόκο μαζί με αυτό της Κουλούρας στην Ημαθία, στη Νίκαια. Εκεί άλλωστε θα επιχειρήσουν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα την Κυριακή με τη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής στο μπλόκο της Νίκαιας θα βρεθεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ για το Σάββατο, έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων ανά την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για καλύτερο συντονισμό του αγώνα.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…