Newsroom

Newsroom

Απορρίφθηκε η επιστροφή των χρημάτων από Energa και Hellas power

Απορρίφθηκε τελικά με βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η πρόταση της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την αποδέσμευση των δεσμευμένων χρηματικών…

Απορρίφθηκε τελικά με βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η πρόταση της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την αποδέσμευση των δεσμευμένων χρηματικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Energa και Hellas Power.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με το υπ’ αριθμόν 2438/12 βούλευμα έκρινε ότι δεν υφίσταται το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνοντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Οι δικαστές έκριναν οτι η πρόταση της κ. Παπανδρέου δεν είναι νόμιμη καθώς δεν είναι δυνατόν προϊόν εγκλήματος που έχει δεσμευθεί να αποδοθεί , πριν την έκδοση οριστικής απόφασης, στους φερόμενους ως παθόντες.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπανδρέου είχε προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης για την αξιοποίηση των δεσμευμένων χρηματικών στοιχείων από εκκρεμείς υποθέσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση αλλά και το ενδεχόμενο μπλακ-αουτ.

Περί τα 40 εκατ. ευρώ, θα επέστρεφαν στο ελληνικό δημόσιο και με τον τρόπο αυτό θα πληρώνονταν οι ενεργειακοί προμηθευτές, ώστε η χώρα να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο διακοπής ηλεκτροδότησης.


Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…