Newsroom

Newsroom

Απομακρύνεται ο συμβουλος του Υπ. Παιδείας μετά τη ρατσιστική επίθεση στον Αντετοκούνμπο

Τέλος από τη θέση του ως Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας για τον Κωνσταντίνο Καλέμη μετά το αδιανόητο ρατσιστικό σχόλιο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

EK Antetokounbo

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, με απόφαση της Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας. 

Όπως δήλωσε η κα Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αμερικανικό δίκτυο όπου επισημαίνει τον βαθύ ρατσισμό που αντιμετώπισε στην Ελλάδα η οικογένειά του, ο Καλέμης προχώρησε σε μια χυδαία επίθεση αποκαλώντας τον «μαϊμού».

Μάλιστα στη συνέχεια χρησιμοποίησε ακόμη πιο χυδαίες εκφράσεις, ενώ τον αποκάλεσε και αχάριστο που δεν εκτιμάει τη χώρα που «τον αγκάλιασε».

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…