Το αποκρουστικό πρόσωπο της ισπανικής αστυνομίας σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

Εποχές Φράνκο θυμίζει η φασιστική συμπεριφορά της ισπανικής αστυνομίας απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές

NewsRoom 20/10/2019 | 21:23

Έκτη μέρα διαδηλώσεων σήμερα στην Ισπανία και ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 579 τραυματίες, ενώ ήδη 4 άνθρωποι έχουν χάσει την όρασή τους από πλαστικές σφαίρες της Αστυνομίας. Η Καταλονία παραλύει και η Αστυνομία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Καταλονίας Alba Vergés, μέχρι στιγμής 4 άνθρωποι έχουν τυφλωθεί στο ένα μάτι τους και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν δεχτεί για νοσηλεία 579 άτομα σε ολόκληρη την Καταλονία.

«Είναι ιατρικά αδύνατον να αποδειχθεί ότι η τύφλωση των τεσσάρων ατόμων προήλθε από πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί", δήλωσε ο Alba Verges, ωστόσο πρόσθεσε ότι "είναι προφανές τί συνέβη», ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τη χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών από την αστυνομία.

«Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες, θέλουμε μία αστυνομία που να ανταποκρίνεται στην εποχή μας, στον 21ο αιώνα», σχολίασε ο υπουργός Υγείας Καταλανίας.

Ταυτόχρονα, ο Verges επέκρινε επίσης τον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε-Μάρλασκα, γιατί «ανησυχεί μόνο για μερικούς από τους τραυματίες, τους αστυνομικούς».

Ακολουθεί ένα σκληρό βίντεο που αποτυπώνει το βάναυσο πρόσωπο των ισπανικών δυνάμεων καταστολής: