Newsroom

Newsroom

Αποκλειστικό: γυμνή από δικούς της δικηγόρους η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Του Γιάννη Συμεωνίδη Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 221.752 ευρώ δόθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε εξωτερικούς δικηγόρους από τις…

epitropi

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 221.752 ευρώ δόθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε εξωτερικούς δικηγόρους από τις 9 Φεβρουαρίου 2011 έως τις 2 Απριλίου 2013, σύμφωνα με τα αναρτημένα στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στοιχεία της ίδιας της Επιτροπής. Κι αυτό γιατί με το Ν.3784/2009, επί υπουργίας και του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στην ουσία καταργήθηκε το γραφείο νομικής υποστήριξης το οποίο λειτουργούσε μέχρι τότε στην Επιτροπή, έστω και υποστελεχωμένο αφού σε αυτό απασχολούνταν μόλις δύο δικηγόροι. Η ειρωνεία είναι, επίσης, πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρόκειται για μια Ανεξάρτητη Αρχή που στελεχώνεται κατ’ εξοχήν από δικηγόρους. Αυτοί, όμως, δεν έχουν δικαίωμα παράστασης αφού δεν τους έχει δοθεί τέτοια έμμισθη εντολή.

Για το θέμα της δαπάνης του ποσού των 221.752 ευρώ για εξωτερικούς δικηγόρους έχει καταθέσει γραπτή αναφορά, από τις 28 Ιουνίου, με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο Γιώργος Φλωράς, μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Με αυτή επιθυμεί να ερωτηθεί ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης με ποιά διαδικασία επιλέγει τους συνεργαζόμενους δικηγόρους η Επιτροπή Ανταγωνισμού, τί σκοπούς εξυπηρετεί η ανάθεση της νομικής εκπροσώπησης της Επιτροπής σε εξωτερικούς δικηγόρους, γιατί δε στελεχώνει το δικό της γραφείο νομικής υποστήριξης με μόνιμα συνεργαζόμενους δικηγόρους ώστε να υπερασπίζεται με πολύ χαμηλότερο κόστος και αποτελεσματικότερα τις υποθέσεις της ενώπιον των κάθε λογής δικαστηρίων, καθώς και τί ποσά έχουν καταβληθεί και σε ποιά δικηγορικά γραφεία από το 2008 έως σήμερα.

Κύκλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού επισημαίνουν στο www.koutipandoras.gr πως η συνθετότητα των θεμάτων με τα οποία ασχολείται η Ανεξάρτητη Αρχή απαιτούν τη συνεργασία με εξειδικευμένους δικηγόρους, οι οποίοι δεν είναι περισσότεροι από έξι. Σπεύδουν, πάντως, να διευκρινίσουν πως η Ολομέλεια της Επιτροπής φροντίζει να διορίζει δικηγόρους οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί παλαιότερα σε υποθέσεις ως αντίδικοί της ή, πολύ περισσότερο, δεν έχουν ερευνηθεί από την Επιτροπή.

H γραπτή αναφορά Φλωρά για τις αναθέσεις σε εξωτερικούς δικηγόρους:

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…