Newsroom

Newsroom

Aποκλειστικό βίντεο του iEidiseis, με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, έφτασε να γίνει live εικόνα καναλιών

Στην Ελλάδα του 2021 η αντιγραφή πάει σύννεφο και τα βίντεο - φωτογραφίες ξαφνικά δεν έχουν δημιουργούς.

075bf3e6a6d772d80bc0d57e6238840a L

Όπως καταγγέλλει  η ιστοσελίδα ieidiseis.gr, το αποκλειστικό βίντεο με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, έφτασε να γίνει live εικόνα σε σχεδόν όλα τα κανάλια. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ιστοτότοπος με τίτλο: «Κλέψτε ελεύθερα» το βίντεο ντοκουμέντο του iEidiseis που αποκάλυπτε την ένταση επί της οδού Σόλωνος στα Εξάρχεια, χρησιμοποιήθηκε (και καλώς) από μια μεγάλη μερίδα διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και καναλιών, παραβιάζοντας ωστόσο βασικούς κανόνες δεοντολογίας που διδάσκονται στο «δημοτικό». Όπως γράφει, πλάνα από το βίντεο έκλεψαν, “χωρίς καμία ενοχή”, όλα τα κανάλια και παρουσιάζει μάλιστα τα σχετικά βίντεο όπου Alpha, Sta, MEGA, ΣΚΑΙ χρησιμοποιούν το βίντεο χωρίς να αναφέρουν την πηγή του. Το «καλύτερο», όμως, όπως φαίνεται το έκανε η ΕΡΤ:

«Όπως φαίνεται οι συνάδελφοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς και οι διευθυντές τους όχι μόνο δεν έβαλαν πηγή ως όφειλαν κάποιοι το πήγαν και ένα βήμα παραπάνω βάζοντας μάλιστα live εικόνα.

Και το χειρότερο; Δια χειρός δημόσιας τηλεόρασης. Πήρε το βίντεο από το κείμενο και τα social media του iEidiseis και το προέβαλε χωρίς καμία αναφορά στα ρεπορτάζ της και σε ζωντανή μετάδοση.

Μια δημόσια τηλεόραση που θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι θεματοφύλακας των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη χώρα»

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…