Newsroom

Newsroom

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Αττική και Πελοπόννησο μετά το μπλακ άουτ

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

ekrixi 1

Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο. Η πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, εκδηλώθηκε στις 11.05 το βράδυ της Κυριακής και από τη βλάβη επηρεάστηκαν το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας είχαν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν. Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι. Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του δικτύου επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατολική Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν να εργάζονται προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του ΚΥΤ Κουμουνδούρου ήταν η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ.

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν. Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Τwitter

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη