Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη Spiegel: Γερμανικές εταιρείες πίσω από το χημικό οπλοστάσιο Άσαντ;

Την αποκάλυψη ότι γερμανικές εταιρείες μπορεί να συμβάλλουν εδώ και δεκαετίες στη δημιουργία του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, φέρνει στο…

spiegel 0

Την αποκάλυψη ότι γερμανικές εταιρείες μπορεί να συμβάλλουν εδώ και δεκαετίες στη δημιουργία του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, φέρνει στο φως ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Όπως αναφέρεται, «απόρρητα έγγραφα του υπουργείο Εξωτερικών» της Γερμανίας από το 1984 αποκαλύπτουν ότι πολλές γερμανικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η φαρμακευτική Merck, συνέδραμαν στη δημιουργία του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος του Άσαντ.

Η γερμανική κυβέρνηση, αν και διαθέτει για περισσότερους από 16 μήνες τη λίστα με τα ονόματα των εταιρειών που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και την οποία της παραχώρησε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), φαίνεται ότι δεν έχει προθυμία να διερευνήσει το ζήτημα καθώς μια «πιθανή αποκάλυψη των ονομάτων θα επηρεάσει σημαντικά τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη λίστα των «υπόπτων» περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες όπως η φαρμακευτική εταιρεία Merck, η υαλουργική βιομηχανία Schott, η εταιρεία Kolb που ειδικεύεται σε υλικά εργαστηρίου, στη χημική βιομηχανία Riedel-de Haën και στον τεχνολογικό όμιλο Heraeus.

Από τη μεριά τους, οι εταιρείες αρνούνται πως βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην κατασκευή του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ του Spiegel.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…