Newsroom

Newsroom

Αποχωρεί από την "κούρσα" για την προεδρία της ΝΔ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Κάνοντας λόγο για "πιέσεις" και "εκφυλισμό" της διαδικασίας εκλογής προέδρου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την διαδικασία της διεκδίκησης της προεδρίας της ΝΔ.

2099087

Κάνοντας λόγο για “πιέσεις” και “εκφυλισμό” της διαδικασίας εκλογής προέδρου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την διαδικασία της διεκδίκησης της προεδρίας της ΝΔ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Τις τελευταίες ημέρες για μία ακόμη φορά έγινα μάρτυς ασφυκτικών πιέσεων και μεροληπτικών σε βάρος μου συμπεριφορών. Η διαδικασία από διάφορα ποικιλώνυμα κέντρα εκλογής Προέδρου εκφυλίστηκε, φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας….»

Γεγονός είναι ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν θα είχε και μεγάλη τύχη στην «κούρσα» αυτή.

Αν μη τι άλλο τα προβλήματα που είχε με τη δικαιοσύνη ενδεχομένως να αποτελούσαν βαρίδι. Έχει υπάρξει έκπτωτος και καταδικασμένος ενώ ασκήθηκαν εναντίον του διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για χειρισμούς του σε Δημόσια Έργα.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για πολλά από τα έργα στο νομό Θεσσαλονίκης, αντί να κάνει διαγωνισμούς, έσπαγε το έργο σε μικρότερα κομμάτια ώστε τα μπορεί να τα αναθέσει όπου θέλει χωρίς διαγωνισμό.

Το Κουτί της Πανδώρας και ο Κώστας Βαξεβάνης είχαν αποκαλύψει λίγο πριν από τις Δημοτικές Εκλογές του 2006, μια σειρά από σκάνδαλα της θητείας Ψωμιάδης πολλά από τα οποία έπρεπε να προκαλέσουν Εισαγγελική παρέμβαση.

Ένα από αυτά ήταν η κατάτμηση Νομαρχιακών έργων και η ανάθεσή τους χωρίς διαγωνισμό. Έξι χρόνια μετά γι’ αυτό τουλάχιστον ασκήθηκε δίωξη. Τα υπόλοιπα ήταν τα εξής:

-Ο Ψωμιάδης διοργάνωνε εκδηλώσεις της Νομαρχίας, και τον μπουφέ τον εκδηλώσεων αναλάμβανε η εταιρεία της γυναίκας του και μια άλλη του συνεταίρου της. Εμφανίζονταν μάλιστα ως εταιρείες με διαφορετικές προσφορές

-Διοργάνωνε γιορτές «εθνικού» ενδιαφέροντος, από παρελάσεις έως τα γενέθλια του Μεγαλέξανδρου και η Νομαρχία για τις ανάγκες σημαιοστολισμών αγόραζε σημαίες από τον αδελφό του Ψωμιάδη

-Είχε προσλάβει στο γραφείο του παράνομα υπαλλήλους, με διάφορους νομικισμούς

-Είχε κατατμήσει ένα κονδύλιο για Δημόσιες Σχέσεις της Νομαρχίας σε δύο έργα (Δημόσιες Σχέσεις και Γραφείο Τύπου) ώστε να μην απαιτείται διαγωνισμός. Τα δύο έργα ανέλαβε δημοσιογράφος ξαδέλφη του με δύο διαφορετικές εταιρείες

-Εμφανιζόταν να εισπράττει ο ίδιος επιταγές των ΚΕΚ, ως έξοδα του ΚΕΚ

-Έσβηνε πρόστιμα της Νομαρχίας στερώντας έσοδα από το Δημόσιο (έχει καταδικαστεί)

-Είχε σχέση με λογιστή ο οποίος έφτιαχνε μαϊμού εταιρείες για έκδοση πλαστών τιμολογίων. Ο λογιστής ήταν και συνέταιρός του. Όταν άρχισε να εξιχνιάζεται η δράση του κυκλώματος, τα βιβλία της εταιρείας δηλώθηκε ότι καταστράφηκαν. Η Εφορία παρ’ όλα αυτά δεν του έβαλε τα πρόστιμα που προβλέπονταν.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν απάντησε τότε, όπως είχε υποχρέωση, σε κανένα δημοσίευμα. Εξαπέλυσε επίθεση μιλώντας για «κράτος των Αθηνών», «προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης», «Νομάρχη που τον κρίνει μόνο ο λαός» και «τα στρινγκ της δημοσιογραφίας».

(φωτο αρχειο eurokinissi)

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη