Newsroom

Newsroom

"Αν αποφάσιζα ως Πανούσης θα καταργούσα τη Συνθήκη Σένγκεν"

Εγώ θα έσπαγα το Σένγκεν, αλλά μιλάω ως Γιάννης Πανούσης

1 287

Σε σπάσιμο της συνθήκης του Σένγκεν αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, επισημαίνοντας βέβαια πως «μιλάω σαν Γιάννης Πανούσης».
Η εναντίωσή του αυτή είχε έρθει με τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου μεταξύ άλλων είπε πως «Μπορούμε να λύσουμε το θέμα του Δουβλίνο 2,3,4,5 ή να σπάσουμε το Σένγκεν; Εγώ θα έσπαγα το Σένγκεν, αλλά μιλάω ως Γιάννης Πανούσης, μην παρεξηγηθώ. Εφόσον η Ευρώπη δεν θέλει να μας στηρίξει, απλώς μας δίνει λεφτά, για να υποστούμε εμείς όλες τις κοινωνικές και λοιπές συνέπειες πολέμων και εμφυλίων, που δεν φταίμε, θα πρέπει να μοιραστούμε αυτά τα ρεύματα. Εάν δεν θέλει, εγώ θα άνοιγα τα σύνορα, να πάνε 500.000 σε άλλες χώρες, να δούμε πόσο θα ευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη γι’ αυτό.»

Αναφερόμενος στο θέμα των εγκλείστων σε στρατόπεδα τόνισε πως «Όσοι είναι άσυλο, δεν μπορεί να είναι μέσα. Όσοι είναι 6μηνο, 18μηνο, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, αυτοί οι άνθρωποι θα δηλώσουν σε ποια περιοχή θα μένουν, θα βάλουμε περιοριστικούς όρους, 1η και 15 του μηνός να παρουσιάζονται στην αστυνομία και στην παραβίαση των περιοριστικών όρων, θα συλλαμβάνονται».

Μιλώντας στην συνέχεια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο επεσήμανε ότι: «Είναι άλλο πράγμα αυτοί που ζητούν άσυλο. Δεν μπορούν να είναι μέσα. Είναι άλλο πράγμα τα παιδιά και οι γέροι. Προσπαθούμε ήδη να βρούμε δομές για να πάνε τα παιδιά, οι υπερήλικοι, οι άρρωστοι. Είναι άλλο πράγμα αν κάποιος έχει πέσει στη χώρα του θύμα βασανιστηρίων, αν υπάρχουν οικογένειες…
Πρέπει να δούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να ξεκινήσει σιγά σιγά να αδειάζει για συμβολικούς λόγους η Αμυγδαλέζα.
Το ίδιο θα κάνουμε και στα άλλα κέντρα. Έχουμε συνολικά 4.500 κρατουμένους σε διάφορα σημεία της χώρας, από την Κόρινθο μέχρι το Παρανέστι, τη Μυτιλήνη και αλλού. Όλα αυτά πρέπει να μετατραπούν σε κέντρα ανοικτής φιλοξενίας».

Όσον αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για το κλείσιμο των στρατοπέδων όπως η Αμυγδαλέζα δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως: «Πρώτα θα ελεγχθούν και μετά θα απελευθερωθούν οι μετανάστες στην Αμυγδαλέζα. Στο κέντρο κράτησης δεν είχα πάει. Δεν είχα δηλαδή άμεση επαφή. Είδα πράγματα τα οποία επαναλαμβάνω σε ταινία πριν από την αμερικάνικη επανάσταση θα μπορούσες να τα δει. Δηλαδή άνθρωποι πάνω στα κάγκελα να φωνάζουν freedom, η τροφή να μην είναι επαρκής για τίποτα όχι για την επιβίωσή τους, οι χώροι -δεν λέω δωμάτια- στους οποίους στεγάζονται είναι για 2 άτομα, στεγάζονται τέσσερις και όχι με όρους υγιεινής, έχουμε προβλήματα γιατρών, σύτισσης, ρουχισμού. Ήδη από χθες διορθώσαμε θερμοσίφωνα, αερόθερμα, κοιτάμε να δώσουμε ρουχισμό, να αυξήσουμε την τροφή, διότι δεν μπορεί να τους λες κάποια στιγμή θα τα φτιάξω».

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…